Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ilkokul, ortaokul ve liselerin 16 Mart’tan itibaren tatil edileceğini açıklamıştı. Kararın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni okul tatili açıklamaları yaptı. İşte detaylar...

SAĞLIK BAKANI KOCA’DAN OKUL TATİLİ AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda; “Milli Eğitim Bakanlığı’mızla çarşamba günü Bilim Kurlumuza katılmak üzere bugün konuştuk. Dolayısıyla Bilim Kurulu’nda çarşamba günü eğitim konusunu gündemimize almış olacağız.” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: TATİLİN UZAMASI BİLİM KURULU KARARI İLE OLMALI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile ilgili yaptığı değerlendirmede, okulların tatilinin uzayıp uzamamasının Bilim Kurulu kararı ile olmasını söyledi.

Uzaktan eğitime ilişkin çalışmaları da değerlendiren Erdoğan, “İnşallah bu çalışma yöntemiyle geleceğe yönelik çok çok farklı bir sistemi de oluşturmuş oluyoruz, oturtmuş oluyoruz.” dedi.

Bakan Selçuk’un okulların tatilin uzatılması yönündeki talimatlarını sorduğu Erdoğan, “Okulların tatili konusunda Bilim Kurulu’nun tavsiyelerini dikkate alacağız” yanıtını verdi.

ZİYA SELÇUK: “BUNUN BİR SÜRECİ VAR”

Corona virüsü tedbirleri kapsamında geçtiğimiz günlerde okullar tatil ilan edildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okul tatilinin uzayıp uzamayacağına dair yaptığı açıklamada, “Hastalık ile ilgili konuşmamız doğru değil. Bilim Kurulu’nun tespitleri önemli. Yarınki toplantıda bir değerlendirme yapılır. Bunun bir veriye dair yapılması önemli.” ifadelerini kullandı.