Ünlü eğlence parkı Disneyland, corona virüsü salgını nedeniyle tüm dünyada kapılarını kapatmıştı. Business Insider'da yer alan habere göre Disneyland, salgını büyük ölçüde geride bırakan Çin’in Şanghay şehrindeki parkını 11 Mayıs Pazartesi günü yeniden faaliyete geçirecek.

BİLET FİYATLARI 56 DOLAR İLE 70 DOLAR


Çinliler, bu habere fazlasıyla sevindi. Parka giriş biletleri, satışa çıktıktan kısa bir süre sonra tamamen tükendi. Disneyland’ın internet sitesinde, mayıs ayı ve haziranın ilk haftası için birkaç gün haricinde her güne bilet satışı yer alıyor. Bilet fiyatları gününe göre 56 dolar ile 70 dolar arasında değişiyor.

ATEŞ ÖLÇÜMÜ, MASKE, SAĞLIK QR KODU!


Şanghay'daki parkın açılışı ve alınacak tedbirler, dünyanın diğer şehirlerindeki Disneylandlar için de örnek olacak. İçeriye sınırlı sayıda müşteri girebilecek. Girişte ateş ölçümü yapılacak ve misafirlerin sağlıklı olduğunu kanıtlayan 'QR kod’ göstermeleri istenecek. Sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecek. Yemek yemenin dışında sürekli maskeler takılacak. Parkta birçok noktada el dezenfektanları yer alacak ve her yer gün içinde sürekli temizlenecek.

‘ADAPTE OLMAK İÇİN SINIRLI KAPASİTEYLE AÇACAĞIZ’


Disney CEO’su Bob Chapek, Şanghay'daki parkın 80 bin kişi kapasiteli olduğunu ancak bunun en fazla yüzde 30’unun kullanılacağını ve 24 bin kişinin girebileceğini söyledi. Chapek, “Yeni güvenlik durumlarına adapte olmak için kapasitemizin çok altında sayıyla açılış yapacağız” dedi. Disneyland’da ayrıca çocuk parkı gibi bazı bölümler kapalı olacak.

[old_news_related_template title="Disney 100 bini aşkın işçiyi geçici olarak işten çıkardı" desc="Corona virüsü salgını nedeniyle ABD ve Avrupa'daki tema park ve otelleri kapalı olan ABD'li eğlence devi Walt Disney, 100 binden fazla işçisini bu haftadan itibaren ücretsiz izne çıkarıyor. Bu rakam şimdiye kadar tek seferde yapılan en büyük geçici işten çıkarma olacak. Son faaliyet raporlarına göre Türkiye'de 100 bin kişinin çalıştığı halka açık bir şirket bulunmuyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/20/iecrop/shutterstock_1071875984_16_9_1587363070.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/disneyden-100-bin-isciye-ucret-izin-5759930/"]