Kahramanmaraş’ta yaşayan İsa Resul Önder, yaklaşık 45 gün önce corona virüsü şüphesiyle hastaneye yatırıldı. Yapılan testlerinin pozitif çıkmasıyla birlikte Önder’in hastanedeki tedavisine başlandı.

Tedavisi tamamlanıp taburcu edilen Önder, ikinci kez corona virüsüne yakalandı. Yeniden hastanede tedavi altına alınan Resul Önder, son testlerinin de negatif çıkmasının ardından ikinci kez corona virüsü yenerek taburcu edildi.

Taburcu olan Resul Önder’e Necip Fazıl Şehir Hastanesi çıkışında yakınları çiçek hediye etti. Herkesin tedbirli davranıp kurallara uyması gerektiğini söyleyen İsa Resul Önder, şöyle konuştu:

* Bu virüs belasında birincisinde 14 gün yattım hastane de ve taburcu oldum. Evde karantinaya aldılar beni ve daha sonra kontrole geldim hastaneye bizden sürüntü aldılar ve bizim hastaneye yatmamız gerektiğini söylediler.

* Hastanede iğne ve ilaçlarla tedavi edildim ve 14 gün karantinam tamamlandı ve taburcu edildim. Her şey çok güzel ilgi alaka çok güzeldi. Tedbirlere uyalım evde kalalım. (İHA)

[old_news_related_template title="Corona virüsü onları da vurdu! Taşıyıcı anneden doğan bebekler ortada kaldı" desc="Corona virüsü taşıyıcı anneden çocuk sahibi olanları da vurdu. Ukrayna'da 100 bebek, sınırlar kapanınca biyolojik ailelerinden ayrı kaldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/16/iecrop/bebek-ukrayna-corona-reuters-1_16_9_1589633321.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-virusu-onlari-da-vurdu-tasiyici-anneden-dogan-bebekler-ortada-kaldi-5818311/"]

[old_news_related_template title="Kars'ta iyileşen hastanın yemek daveti coronayı hortlattı" desc="Kars 30 vakayla Türkiye'de corona virüsünün en az görüldüğü kentler arasında yer alıyordu. Ancak bu sayı son iki haftada tespit edilen 146 yeni vakayla 176'ya çıktı. Vaka sayısındaki bu ciddi artışın sebebi ise bir hayli ilginç. Kentte 2 hafta önce yapılan bir nişan etkinliği ile corona virüsü tedavisinin ardından taburcu edilen bir kişinin boğa keserek yakınlarına yemek daveti vermesinin artışın sebebi olduğu öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/16/iecrop/kars-foto-dha_16_9_1589619436.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/karsta-iyilesen-hastanin-yemek-daveti-coronayi-yeniden-hortlatti-5817958/"]