Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kanuni sondaj gemisiyle ilgili Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

Bakan Dönmez, geminin Mersin'in Taşucu Limanı'ndan demir aldığını ve Yavuz gemisini selamlayarak Haydarpaşa Limanı'nda yöneldiğini belirtti.

"KARADENİZ'E DÜMEN KIRACAK"

Bakan Dönmez, paylaşımında 'KanuniKaradenizde' etiketini kullanarak "Boğaz geçiş hazırlıklarını burada tamamlayacak olan Kanuni, Karadeniz’e dümen kıracak" diye yazdı.

SONDAJA BAŞLAYACAK

“Geri sayım başladı” diyen Dönmez, “Denizlerimizdeki enerji bağımsızlığımızın sembolü filomuz, yeni üyesiyle daha da güçlenecek. Hazırlık çalışmaları devam eden Kanuni Sondaj Gemimiz, Karadeniz’de sondajlarına başlayacak ve Fatih’in gücüne güç katacak” ifadesini kullanmıştı.



[old_news_related_template title="Bakan Dönmez duyurdu! Kanuni, Karadeniz'de sondaja başlayacak" desc="Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, hazırlık çalışmaları devam eden Kanuni Sondaj Gemisi'nin Karadeniz'de sondajlarına başlayacağını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/13/iecrop/kanuni-dha_16_9_1600011092.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bakan-donmez-duyurdu-kanuni-karadenizde-sondaja-baslayacak-6036272/"]

[old_news_related_template title="Almanya ve Yunanistan'dan Oruç Reis tepkisi: Gemi çekilmeden görüşme yok" desc="Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'de arama faaliyetlerine tekrar başlaması kararına Almanya ve Yunanistan'dan peş peşe tepkiler geldi. Yunan hükümet sözcüsü Stelios Petsas, 'Oruç Reis bölgede olduğu sürece Türkiye ile istikşafi temaslarda bulunmayacağız' derken, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, 'Türkiye yatıştırma ve provokasyon arasındaki oyuna son vermek zorunda' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/13/iecrop/oruc-reis-reuters-2_16_9_1602584100.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/yunanistandan-oruc-reis-tepkisi-gemi-cekilmeden-gorusme-yok-6078884/"]