Şaban köyü yakınlarında bulunan Banaz Belediyesine ait katı atık tesisindeki çöplükte akşam saatlerinde 21 ölü köpek bulundu.

İhbar üzerine olay yerine jandarma, Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yaptığı incelemeler sonucu bölgede farklı noktalarda parçalanmış ve vücutlarının çeşitli yerlerinde yara izi olan köpeklere rastlanıldı. Ölen hayvanlar savcılık talimatıyla jandarma ekipleri tarafından bölgeye gömüldü.

"BİR AN ÖNCE ÇÖPLÜĞÜN DE TEMİZLENMESİ GEREKİYOR"

Hayvansever Safiye Acar, “İzmir’de otopsisi yapılacak ve ölümlerinin sebebi araştırılacak. Zehirleme de olabilir. Farklı şeyler de olabilir. Burası bir çöplük. Çöplükte her türlü pislik var. Bir an önce çöplüğün de temizlenmesi gerekiyor. Bunu yapanlar Allah’ından bulsun” diye konuştu.

“Hayvanlar tanınmaz haldeler”
Banaz Belediyesinde görevli veteriner hekim Hakan Kaya ise, “Uzun zaman zarfında çeşitli yaralanmalarla atılmış köpekler var. Köpekler uzun zamandır burada olduğu için vücutlarında deformeler oluşmuş. Çoğu tanınmaz haldeler” dedi.

Banaz İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından ölüm sebepleri araştırılmak üzere ölen köpeklerden parça alınarak İzmir’e gönderildi. İHA

[old_news_related_template title="Ankara'da vahşet! 7 köpek zehirli tavuk yedirilerek katledildi" desc="Ankara'ya bağlı Sincan ilçesi Yenikent 29 Ekim Mahallesi'nde kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce bırakılan zehirli tavuk etlerini yiyen 7 köpek öldü. 3 köpek ise son anda kurtarılarak tedavi altına alındı. Polisin olayla ilgili incelemesi sürerken, Elazığ Depremi sonrasında bölgeye Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile gönderilen köpeklerin sokakta bulunup eğitildiği öğrenildi. Ankara'nın köpekleri Elazığ'da enkaz altında can kurtarırken, Ankara'da ise öldürüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/30/iecrop/kapak-1_16_9_1580371625.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/ankarada-vahset-7-kopek-zehirli-tavuk-yedirilerek-katledildi/"]