HÜKÜMET ÇİFTÇİYE İTHALAT SOPASI GÖSTERİYOR
Çukurova’da devam eden mısır hasadı ve yaklaşmakta olan pamuk hasadı konusunda da açıklamalarda bulunan Çelebi, "Milletvekillerimiz ve parti yetkililerimiz sık sık çiftçiye hakkının verilmesi konusunda açıklamalarda bulunuyor. Çiftçi kuruluşları da bunu söylüyor. Ancak iktidar ise çiftçiye karşı ithalatı artırma kozunu ileri sürüyor. Hakkını arayan çiftçiye ithalat sopası gösteriyor, oysa tüm dünyada özellikle bu salgın hastalıkla birlikte üretimin önemi bir kez daha ön plana çıktı. Çiftçiyi korumazsanız bu daha büyük bir çöküntü gelir. Bunun altından kalkamazsınız" dedi.
CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, SÖZCÜ Adana Bürosu'nu ziyaret etti. (FOTO: SÖZCÜ)DEVLET BAHÇELİ KÖPRÜSÜ'NÜN DEVRİ OLUMLU
CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, Adana’da bir önceki belediye döneminde yapımı başlatılan ancak CHP’li belediyenin borçları nedeniyle inşaat devam ettirilemeyince, yapımı bakanlık tarafından üstlenilen Devlet Bahçeli Köprüsü için de "Doğrusu buydu. Belediyenin bu kadar borç içinde bunun altından kalkması mümkün değildi" diye konuştu. Çelebi, aynı şekilde Adana metrosunun da borcu üstlenilerek, güzergâhı uzatılarak yeniden düzenlenecek biçimde Ulaştırma Bakanlığı’nca devralınmasının ve yapımının sürmesinin uygun olacağını ifade etti.