Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, corona virüsü salgını için Atatürk Havalimanı’na inşa edilmeye başlanan sahra hastanesine tepkiler büyüyor.

İnşaatın bugün çekilen fotoğrafları, hastanenin 1.7/3.5 sağ ve sol pistlerinin tam ortasına konumlandırıldığını ve iki pistin de kırılarak kalıcı bir şekilde kullanılmaz hale getirdiği net bir şekilde ortaya koydu.

Atatürk Havalimanı’na inşa edilmesi kararı alınan 1000 yataklı hastanenin zemin betonu dökülmeye başlandı (FOTO: SÖZCÜ)


CHP'Lİ KARABAT: PİSTLER KIRILDI, 2 MİLYAR DOLAR ÇÖP OLDU!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, havalimanında yapımına başlanan pandemi hastanesinin yerinin çok yanlış seçildiğini belirterek, "İki pist kullanılamaz hale geldi. Bunun maliyeti 2 milyar dolar" dedi.

"Atatürk Havalimanı’na hastane inşa edilecek” denildiğinde herkesin aklına 325 bin metrekarelik terminal binası gelmişti" diyen Karabat, sözlerini şöyle sürdürdü.

* Ne de olsa ısıtma soğutma, havalandırma, sıcak su, kanalizasyon dahil altyapısı tamam, ayrıca 8 bin 500 araçlık otoparkı ve 13 bin kişiye yemek çıkarabilecek kapasitede bir mutfağı bulunan bir bina söz konusu. Belediye otobüsleri ve metroyla ulaşım imkanı da var.

* Ancak halihazırda binanın içinde hiçbir şey yapılmıyor. İnşaata başlanan yerin terminalin tersine hiçbir altyapısı bulunmuyor. Girişi çıkışı da yok. Bu nedenle iş makinelerinin girip çıkabilmesi için dış duvarı yıkıldı. Dahası söz konusu noktaya halihazırda bir toplu ulaşım bağlantısı da yok.