Mübarek üç aylardan Ramazan ayı bu yıl 24 Nisan'da başlayacak. Bir ay sürecek mübarek süre içerisinde müslümanlar sahur ve iftar vakitlerini 2020 İmsakiyesinden takip edecek. Diyanet İşleri Başkanlığı'da il il imsak vakitlerini yayımladı. İşte Diyanet 2020 İmsakiyesi...

İL İL İMSAK VAKİTLERİ


ORUÇ İBADETİNİN HİKMET VE FAYDALARI

Allah’ın emir ve yasakları elbetteki kulların iyiliği içindir. İslâm bilginleri, bütün hükümlerin insanların yararlarını gerçekleştirme amacına yönelik olduğu konusunda görüş birliği içindedirler. Allah’ın yapılmasını istediği şeylerde kullar için çok büyük faydalar, yasakladığı şeylerde ise büyük zararlar bulunduğu inkar edilemez bir gerçektir.

İslâmi öğretinin kendilerine yüklediği görev gereği islâm âlimleri çeşitli ibadetlerin yarar ve hikmetleri konusunda öteden beri kafa yormuş , bunların ki şisel pratik yararlarından çok, insan nefsinin arındırılması ve yükseltilmesi yolunda fonksiyonel hâle getirilmesine çalışmışlardır. Bu bağlamda kulların yapmakla yükümlü tutulduğu ibadetlerin sağladığı bazı faydalar ya da hikmetler tespit edilebildiği gibi, bu faydaların veya gerçekleştirilmek istenen amaçların tamamının tespit edilemediği de bir hakikattir.

Oruç ibadetinin temel hedefi insanları takvaya eriştirmektir. Bu bizzat Kur’an-ı Kerim’de “Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı…” (Bakara, 2,/183) şeklinde ifade edilmektedir.

[old_news_related_template title="İlk oruç, ilk sahur ne zaman? Ramazan ne zaman başlayacak?" desc="Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı dini günler takvimine göre 2020 Ramazan ayının başlangıcınını ve önemi hakkındaki bilgileri sayfamızda sizlere aktarıyoruz. İslam dünyasında en önemli aylardan biri olarak kabul edilen Ramazan ayına yaklaştığımız bu günlerde, bu yıl ilk orucun hangi gün tutulmaya başlanacağı merak ediliyor. İşte 2020 Ramazan tarihi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/20/iecrop/camii-shutter_16_9_1585853546_16_9_1587357389.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ilk-oruc-ilk-sahur-ne-zaman-ramazan-ne-zaman-baslayacak-5759788/"]