Marmara Denizi Silivri açıklarında saat 16.37'de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD deprem nedeniyle şu ana kadar olumsuz bir ihbar gelmediğini açıkladı.

Silivri'de deprem nedeniyle korkan ve paniğe kapılan vatandaşlar sokağa döküldü. Bir vatandaş "Çok korktuk önlem olarak dışarıya çıktık" dedi.

Başka bir vatandaş ise "Çok kötü sallandığını hissettik. Hanım namaz kılıyordu ben de kanepede televizyon seyrediyordum. Sonra kalktım hanımla aşağıya indik" ifadelerini kullandı. Vatandaşlar korkarak dışarıya çıktıklarını söyledi.

[old_news_related_template title="İstanbul'da deprem! İstanbul 4.8 büyüklüğünde depremle sarsıldı..." desc="İstanbul'da da hissedilen bir deprem meydana geldi. Deprem 16:38 sıralarında gerçekleşti ve yaklaşık 20 saniye sürdü. AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin ilk belirlemelerine göre deprem 4.8 büyüklüğünde. İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre son depremler ve İstanbul depremi detayları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/11/iecrop/shutterstock_1514978510_16_9_1578751022.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-istanbulda-deprem-2-5562535/"]

SİLİVRİ BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Silivri Belediyesi'nden depremle ilgili yapılan açıklamada, şöyle denildi:

* Marmara Denizi ilçemiz açıklarında meydana gelen 4.8 şiddetindeki deprem nedeniyle hepimize geçmiş olsun. Herhangi bir can ve mal kaybı yoktur.

* Yaşanılabilecek olumsuzluklar durumunda Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezimizle 7/24 iletişime geçebilirsiniz.



"HIZLI BİR ŞEKİLDE EYLEM PLANINI ORTAYA KOYMALIYIZ"

Silivri açıklarında meydana gelen 4.7'lik depremle ilgili açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz vatandaşlara geçmiş olsun diyerek, şöyle konuştu:

* Ben şuan depremin büyüklüğünü, yerini konuşmak istemiyorum. Herkesin hem fikir olduğu bir konu İstanbul'da büyük bir deprem yaşayacağımız. Merkezi de Silivri olur Avcılar olur Tekirdağ olur ama bütün İstanbul'un etkileneceği 20 milyon insanın etkileneceği bir depremden bahsediyoruz.

* Öncelikle biz bunu konuşup konuşup 2 gün sonra unutmak yerine biz depreme nasıl hazırlanıyoruz , adeta tabut gibi olan binaları tespit edebiliyor muyuz tespit ettiklerimize yenileyebiliyor muyuz bunu konuşmamız lazım.

* İstanbul seferberlik halinde kentsel dönüşüme çalışmalı. Şuan Silivri'de de İstanbul'da da bir olumsuzluk yok. Dediğim gibi dersimize çalışmalıyız. Hızlı bir şekilde eylem planını ortaya koymalıyız. (DHA - İHA)

[old_news_related_template title="İstanbul'daki deprem sonrası Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama" desc="İstanbul'da da hissedilen 4.8 büyüklüğündeki deprem sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklama yaptı. İmamoğlu, şu ana kadar ekiplere iletilen olumsuz bir durum olmadığını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/11/iecrop/ibb-kandilli_16_9_1578754250.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-istanbuldaki-deprem-sonrasi-ekrem-imamoglundan-ilk-aciklama-5562542/"]