İstanbul'da dün sabah başlayan ve geceden bu yana etkisini arttıran şiddetli rüzgar ve fırtına birçok olumsuzluğu da beraberinde getirdi.

Deniz ulaşımının zaman zaman durma noktasına geldiği kentte hava trafiği de felç olmuş durumda. Rüzgar nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda uçaklar rötarlı iniş-kalkış yaparken Sabiha Gökçen'de pistten çıkan bir uçak nedeniyle uçuşlar geçici olarak durduruldu.

Kentte bir çok ilçesinde evlerin ve iş yerlerinin çatısını uçuran şiddetli rüzgar caddelerde ağaçları devirdi. Seyir halindeki bir kamyonetin kasasının da uçtuğu kentte trafik de rüzgardan nasibini aldı.

108 ÇATI UÇTU, 128 AĞAÇ DEVRİLDİ, 3 DUVAR ÇÖKTÜ


İstanbul Büyükşehir Belediyesi de kentte iki gündür süren fırtınanın bilançosunu açıkladı.

Açıklamaya göre; İstanbul’da 2 gündür etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle şehrin birçok noktasında metrekareye 100 kilogram civarında yağış düştü. Yağmur nedeniyle 61 ayrı noktada göllenme ve su baskını oluşurken 108 çatı uçtu, 3 istinat duvarı çöktü. Rüzgar nedeniyle 128 ağaç yıkılırken 8 araç da hasar gördü.

METREKAREYE 100 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ


Pazar günü akşam saatlerinden en fazla yağışı metrekareye 108.6 kilogram ile Eyüpsultan Hamidiye’ye düştü. Şişli’de metrekareye 100 kilogram yağış düşerken Beykoz’da bu rakam 92 kilogram olarak ölçüldü. Barajlardaki doluluk oranı ise yaklaşık yüzde 4 artarak yüzde 43,77’ye ulaştı.

RÜZGARIN HIZI 104.4 KİLOMETREYE ULAŞTI


En yüksek rüzgâr hızları Kartal Aydos 104.4km/s, Beykoz Anadolu Feneri 97.7km/s, YSS Köprüsü 92.1km/s olarak ölçüldü.

Deniz ulaşımında da aksamalar yaşanıyor. Foto: DHA


İşte rüzgarın zaman zaman 100 kilometreyi aştığı kentte sabah saatlerinden bu yana yaşananlar:

* Şarika-İstanbul seferini gerçekleştiren Pegasus Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıktı. Uçağın yolcuları acil çıkış kapılarından tahliye edilirken havalimanı saat 11.20'ye kadar kapatıldı.

Sabiha Gökçen'de uçak pistten çıktı. Foto: DHA


* İstanbul Havalimanı'nda uçak iniş kalkışları devam ederken çok sayıda gecikme yaşanıyor.

*  Kadıköy'de fırtına nedeniyle bir ağaç enerji teline devrildi. Ağaç devrilmesi sonrası Kadıköy-Moda nostaljik tramvay seferleri bir süre durdu. Ağacın kesilerek devrildiği yerden kaldırılmasının ardından tekrar enerji verilmesiyle seferler yeniden başladı.

Kadıköy'de ağaç yola devrildi tramvay hattı durdu. Foto: İHA


* Büyükçekmece, D-100 Karayolu Edirne istikametinde meydana geldi. D-100'de seyir halinde olan sürücüsü öğrenilemeyen kamyonetin şiddetli rüzgar nedeniyle kasası bulunduğu yerden koparak yola devrildi. Kasanın devrilmesi nedeniyle D-100 Edirne istikametine trafik tek şeritten verilirken yolda trafik yoğunluğu oluştu.

Seyir halindeki kamyonetin kasası koptu. Foto: DHA


* Bakırköy Yeşilköy Mahallesi'nde bir ağaç, şiddetli rüzgar nedeniyle park halinde bulunan 2 otomobilin üzerine devrildi. Vatandaşların haber vermesiyle olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.  İtfaiye ekipleri, devrilen ağacı keserek otomobillerin üzerinden aldı.  Devrilen ağaç nedeniyle 2 otomobilde maddi hasar meydana geldi.

Ağaçlar park halindeki araçların üzerine düştü. Foto: İHA


* Beşiktaş, Konaklar Mahallesi Gökkuşağı Sokak'ta bulunan iki binanın çatısı saat 23:30 sıralarında uçarak sokağa düştü. Beşiktaş Belediyesi Fen İşleri'ne bağlı ekipler, binan uçan çatısının parçalarını kaldırdı. İş yeri olarak kullanıldığı belirlenen iki binanın da boş olması nedeniyle olayda yaralanan olmadı.

Fırtına nedeniyle binaların çatıları uçtu. Foto: İHA


*Zeytinburnu Prof. Dr. Muammer Aksoy Caddesi’nde yola fırtına nedeniyle ağaç devrildi. Devrilen ağaç nedeniyle Yedikule istikameti tamamen trafiğe kapandı. Ağacın devrildiğin gören vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine belediye ve polis ekipleri sevk edildi. polis ekipleri güvenlik amacıyla yolu kapatırken, Zeytinburnu Belediyesine bağlı ekipler, devrilen ağacı keserek kaldırdı.

Özellikle sabah saatlerinde trafik yoğunluğu oluştu.


* Sabah erken saatlerde ana arterlerde trafiğin yoğun olduğu görüldü. Aynı zamanda toplu taşımayla ve yürüyerek işe, okula giden vatandaşların rüzgar ve yağış sebebiyle yaşadığı zor anlar kameralara yansıdı. Rüzgardan dolayı vatandaşların ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

Tarihi sebil de fırtınadan nasibini aldı. Foto: İHA


*Kabataş'ta fırtına nedeniyle kökünden kopan ağaç 234 senelik olan ve şuan kafeterya olarak kullanılan tarihi Koca Yusuf Paşa Sebili’nin çatısına düştü. Düşme sonucu sebilin çatısında hasar oluşurken, ağaç ise itfaiye ekipleri tarafından testereyle kesildi.

Küçükçekmece'de stadının çatısında bulunan reklam panosu fırtına nedeniyle yerinden söküldü. Foto: İHA


*İçerisinde iş yerlerinin de bulunduğu Küçükçekmece Stadı'na ait 3 katlı binanın çatısında bulunan reklam panosu şiddetli rüzgâr nedeniyle yerinden söküldü. Olay yerine sevk edilen itfaiye ve zabıta ekipleri reklam panosunu asılı kaldığı yerden kaldırdı. Öte yandan binanın yanında bulunan bazı balıkçılarında tenteleri rüzgârdan dolayı zarar gördü.