Şarika-İstanbul seferini gerçekleştiren Pegasus Havayolları'na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı iniş yaptığı sırada pistte tutunamadı.

Şiddetli rüzgarın etkili olduğu İstanbul'da uçağın yolcuları acil çıkış kapılarından tahliye edildi.

 

KAZADAN SONRA HAVA TRAFİĞİ YAŞANDI


Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaşanan kaza sonrası diğer uçakların inişinde de aksamalar yaşandı. Birçok uçak pisti pas geçerek hava tur attı. Bazıları ise çevre havalimanlarına yönlendirildi.



THY'NİN SABİHA GÖKÇEN'DEKİ UÇUŞ OPERASYONLARI DURDURULDU

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

*Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW) Kalkışlı ve Varışlı Seferlerimiz hakkında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda özel havayolu şirketine ait bir uçağın pistten çıkması nedeniyle ilgili meydanda uçuş operasyonları havacılık otoritesi tarafından ikinci bir bildirime kadar durdurulmuştur.

*Yaşanan durum nedeniyle 7 Ocak tarihinde Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW) Kalkışlı ve Varışlı Seferlerimizde iptaller yaşanmaktadır. Misafirlerimiz uçuşları ile ilgili durumu web sitemiz ya da çağrı merkezimiz aracılığıyla öğrenebilir.

SABİHA GÖKÇEN'E İNEMEYEN UÇAKLARIN LİSTESİ

09.10 Ankara, 09.20 Antalya, 09.20 Konya, 09.40 Adana, 09.45 Ankara, 09.45 Kayseri, 09.50 Trabzon, 10.05 Antalya, 10.05 Ankara, 10.10 Nevşehir.

 

İGA: UÇUŞ FAALİYETLERİ SORUNSUZ DEVAM EDİYOR

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın geçici olarak uçuşlara kapatılmasının ardından söz konusu havalimanından seyahat edemeyen yolcuları için İstanbul Havalimanı'ndan Türk Hava Yolları ek seferler koyarken, İstanbul Havalimanı uçuşlarıyla ilgili de açıklama yapıldı.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, sosyal medya hesabından, "Değerli yolcularımız, İstanbul Havalimanı´nda uçuş faaliyetleri planlandığı şekilde sorunsuz devam etmektedir. Uçuşunuzun güncel durumu hakkında bilgi almak için hava yolu şirketinizle iletişime geçebilir ya da uçuşunuzu Istanbul Airport mobil uygulamasından takip edebilirsiniz." duyurusunu yaptı.

 

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA SORUN YOK

Şu anda yalnızca kargo uçaklarının kullandığı Atatürk Havalimanı'nda ise herhangi bir olumsuzluk gözlenmiyor.

FOTO: DHA


İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada "Birleşik Arap Emirlikleri Şarja – İstanbul seferini yapan özel bir havayolu şirketine ait yolcu uçağı, bugün 09.43’te Sabiha Gökçen Havalimanına iniş yaptıktan kısa bir süre sonra kötü hava şartları nedeniyle pist dışına çıkmıştır. Uçakta bulunan 164 yolcu güvenli bir şekilde tahliye edilmiş olup, herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu değildir. Sabiha Gökçen Havalimanındaki uçuşlar geçici bir süre durdurulmuştur" denildi.

FOTO: DHA


PEGASUS'TAN AÇIKLAMA

Pegasus Havayolları pistten çıkan uçakla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada,"Sharjah-Sabiha Gökçen seferini yapan PC747 sefer sayılı TC-CCK kuyruk tescilli uçağımız, bugün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmıştır. Yolcularımızın ve ekibimizin emniyetli şekilde tahliyesi sağlanmıştır. Herhangi bir can kaybı veya yaralanma bulunmamaktadır. Gerekli inceleme başlatılmış olup gelişmelerle ilgili bilgi verilmeye devam edilecektir" denildi.

SAAT 20:00'YE KADAR UÇUŞLARA KAPALI

Sabiha Gökçen Havalimanı, Pegasus'a ait bir uçağın pistten çıkması nedeniyle saat 20:00'ye kadar uçuşlara kapatıldı.

Reuters'ın ISG yetkilisinden aldığı bilgiye göre, olayın ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı NOTAM doğrultusunda Sabiha Gökçen iniş ve kalkışlı uçuşlarsaat 20:00'ye kadar durduruldu.

NOTAM (Notice to Air Man), uçuş ile ilgili kişilere havacılık koşulları veya değişikliğine ilişkin bilgileri ya da bir tehlikenin varlığını duyurmak amacıyla yapılan uyarı niteliği taşıyor.

Yetkili, pistten çıkıp toprak alana saplanan uçağın kurtarılma çalışmalarının sürdüğünü, ancak sert rüzgarın çalışmaları zorlaştırdığını söyledi.