15 Temmuz Demokrasi Otogarında görevli Bünyamin Ö. isimli polis memuru gece saat 23.15 sıralarında metro istasyonuna geldi. Metro beklediği esnada bir saldırgan polis memurunun arkasından yaklaşarak belindeki silahını alınca arbede yaşandı. Çıkan arbedede saldırgan, silahını aldığı polis memurunu bacağından yaralayarak kaçtı.

POLİSİN SAĞLIK DURUMU İYİ


Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan polis memurunun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

BEYOĞLU'NDA YAKALANDI


Şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatan polis, metro istasyonundaki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incemeler sonucu kimliği belirlenen şüphelinin bir ticari taksiyle Beyoğlu'na kaçtığı tespit edildi.

Takiplerini sürdüren polis, şüpheli Abdülsamet Ç.'yi (24) kaçtığı yerde yakalayarak gözaltına aldı. Polis memurunun silahı da saldırganın üzerinden çıktı.

SUÇ KAYDI KABARIK


Emniyete götürülerek sorguya alınan şüphelinin, "Kasten Yaralama", "Tehdit", "Hakaret" ve "Görevi Yaptırmamak için Direnme" gibi suçlardan kaydının olduğu ortaya çıktı. Şüphelinin emniyetteki sorgusu sürüyor.

Olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı.