PKK mensubu 'Fırat Botan' kod adlı Ferhat Tekiner, MİT'in emniyet ile işbirliği içerisinde düzenlediği operasyonla Kuzey Irak'ta yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

PKK'lı Tekiner'in, 17 Aralık 2016 tarihinde Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik düzenlenen saldırının faillerinden olduğu tespit edildi.

Ferhat Tekiner'in, 15 askerin şehit olduğu ve 54 kişinin de yaralandığı Kayseri'de patlamanın faili 'Kendal Deniz' kod adlı Kenan Çiçek'e çaldığı aracı teslim eden terörist olduğu belirlendi.

Hakkında yakalama kararı olan Ferhat Tekiner, MİT ve Emniyet tarafından yürütülen ortak çalışmalar sonucunda Kuzey Irak'tan Türkiye'ye getirildi.(DHA)

 

[old_news_related_template title="Son dakika: Kayseri'de hain saldırı" desc="Kayseri Erciyes Üniversitesi önündeki durakta bir patlama meydana geldi. Saldırı sonrası kahreden gelişmeyi Genelkurmay saat 11:05'te duyurdu. Yapılan açıklamada, '13 kahraman askerimiz şehit oldu, 48 kahraman askerimiz yaralandı' denildi. Teröristlerin kullandığı aracın plakasının ise sahte olduğu ortaya çıktı. Saldırıda 7 sivil de yaralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/patlama-haritasi.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/son-dakika-kayseride-patlama-1570850/"]