Sabah saatlerinden itibaren Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon’un doğu ilçelerinde etkili olan çok kuvvetli, yer yer şiddetli yağışlar sel getirdi. Rize'nin Çayeli ilçesi genelinde çok şiddetli yağışların etkisiyle Şairler deresi ve Aşıklar deresi taştı. Derenin üstünde bulunan köprü yıkıldı.

HEYELANLAR MEYDANA GELDİ

Çayeli ilçesinin Madenli beldesi başta olmak üzere Şairler Mahallesi, Sarısu ve Yamaç köyünde heyelanlar meydana geldi. Madenli Beldesinin ise heyelandan en çok etkilenen bölge olduğu bildirildi. Maddi hasarın büyük olduğu öğrenilirken henüz bir can kaybı bilgisine ulaşılamadı.

AFAD: 5 YARALI VAR

Çayeli ilçesinin Köprübaşı ve Sarısu köyleri ile Madenli beldesinde birer evin yıkıldığını açıklayan AFAD, 5 vatandaşın yaralı olarak hastaneye sevk edildiğini duyurdu.

AFAD'ın açıklamasında "Meydana gelen heyelanlar nedeniyle kapanan yolların açılması için ekiplerin çalışmaları devam etmektedir. Bölgeye AFAD, Jandarma, UMKE ve STK ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir" denildi.

BAKAN SOYLU, AFETİN YAŞANDIĞI ÇAYELİ'NDE İNCELEME YAPTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu beraberinde AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile birlikte selden etkilenen Çayeli ilçesinde incelemelerde bulundu. Soylu, sel ve heyelanlarda 1 kişinin kayıp olarak arandığı ve 11 yaralı bulunduğunu açıkladı. 12 köy ile ulaşımın sağlanamadığını ancak irtibat halinde olunduğunu ifade eden Bakan Soylu, "Ciddi bir toprak yığını ve merkezde tıkanıklıklar var. Sabah saatlerinde hasarın ne ölçüde olacağını da göreceğiz." dedi.

Madenli beldesinde açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, 12 köye ulaşımın sağlanamadığını belirtti.

'12 KÖY İLE ULAŞIM YOK, ANCAK İRTİBAT HALİNDEYİZ'

Bakan Soylu, iki gün bölgede yağışın etkili olduğunu ifade ederek, "İkizdere´de yoğun bir yağış oldu. Saat 16.00 sularından itibaren bu bölgede Çayeli ve Madenli bölgesinde oldu. Ciddi bir toprak yığını ve merkezde tıkanıklıklar var. Şu anda 12 köye ulaşım konusunda problem yaşıyoruz. İnşallah yolları kapanan o köylere de ulaşma noktasında tüm ekipler, ciddi çalışmalar yapılıyor. Sabah saatlerde hasarın ne ölçüde olacağını da göreceğiz." diye konuştu.

'HELİKOPTER ORDU-GÖRELE HATTINDAN BU TARAFA GEÇEMİYOR'

Bakan Soylu, helikopter ile hava desteği konusuna değinerek, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımız doğal olarak helikopteri soruyor. Bir hat var Ordu-Görele hattından helikopter bu tarafa geçemiyor. Geçtiği an da bu bölgeye gelebilecekler. 12 köyle ilgili ulaşım yok ama o köylerle irtibatımız var. Oralarda can kaybımız yok ama maddi hasarımız var. Bu 12 köyde toplam 3 yaralımız var, 1 kişinin de ayağı kırık, onlara da ulaşılacaktır. İnşallah sabahın erken saatlerinde onlara da ulaşmış olacağız. Devlet bütün imkanlarıyla buradadır. Hasar tespitleri yapılacak, Allah beterinden muhafaza etsin." (DHA)

 

[old_news_related_template title="Köy muhtarı: Sel sularında 2 kişi kayboldu!" desc="Rize’nin Çayeli ilçesi Sarısu köyü muhtarı Niyazi Çakır “Köyde 2 kişi kayboldu, haber alamıyoruz. Bizim de hiçbir şekilde gitme şansımız yok. Bölgede hiçbir şekilde ulaşım yok. Buraya hiçbir şey giremez ancak helikopter girer” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/13/iecrop/rize-iha-1_16_9_1594659494.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/koy-muhtari-sel-sularinda-2-kisi-kayboldu-5928779/"]

[old_news_related_template title="Heyelan iki ili birbirine bağlayan yolu kapattı!" desc="Artvin'in Yusufeli ilçesinde, sağanak nedeniyle heyelan meydana geldi. Heyelan nedeniyle Artvin-Erzurum yolu ulaşıma kapandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/12/iecrop/heyelan-dha_16_9_1594578424.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/heyelan-iki-ili-birbirine-baglayan-yolu-kapatti-5926948/"]