Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Akit TV’de katıldığı programda tepki çeken ifadeler kullandı.

Sabri Balaman’ın sunduğu 'Derin Kutu' adlı programına konuk olan Sofuoğlu, Z kuşağını 'hedonist' olmakla suçlayıp üniversitedeki derslere katılımın da düşük olduğunu söyledi.

Üniversiteler için ayrıca Sofuoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri” dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Skandal ifadelerin ardından yetkililer harekete geçti. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Sofuoğlu hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak" suçundan re'sen soruşturma başlattı.

YÖK BAŞKANI'NDAN TEPKİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç da sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Saraç, şu ifadeleri kullandı:

* Sakarya Üniversitesindeki bir öğretim üyesinin katıldığı bir televizyon programında üniversitelerimiz hakkında sarf etmiş olduğu ve kamuoyunun haklı olarak büyük tepkisini çeken ifadelere dair üniversitesince işlem başlatılmıştır.

* Bilindiği üzere akademisyenlerle ilgili disiplin işlemleri kanun gereği ancak üniversiteleri tarafından başlatılabilmekte ve yürütülebilmektedir.

* Evlatlarımızın okuduğu üniversitelerimizin, zikretmeye bile hicap duyduğumuz mekânlara benzetilmesi ve çok çirkin ifadelerin kullanılması asla kabul edilemez.

* Bu vesile ile akademik ifade özgürlüğünün yanlış anlaşılmaması ve hocalarımızın milletimizin değerlerine ve hassas olduğu konulara ve kavramlara dair konuşurken son derece dikkatli olmaları gerektiğini belirtmek isteriz.

"BEN BUNU NEREDE SÖYLEDİM"

Tepkilerin ardından, söylemediği bir cümle yüzünden kendisinden özür dilemesini beklendiğini savunan Ebubekir Sofuoğlu, "Üniversiteler fuhuş yuvası, nerede dedim, bana cümlesini gösterin, ben bunu nerede söyledim. Gösteremeyeceksiniz, kullanmadım çünkü..." dedi. Sofuoğlu şöyle devam etti:  "Ben üniversiteyi anlatmıyorum ki orada ve üniversiteyi anlatmadığımı devamında söylüyorum, apartlar diyorum. Ondan sonra gidin emlakçılar, komşular size anlatsın diyorum. Emlakçılar, komşular üniversiteyi ne bilir. Çok ilginç yani, özür dileyecek bir şey yapmadım ki ben… Cumhurbaşkanımızın vurgusu diye bir şey söyledim, Cumhurbaşkanımızın vurgusuna mı sığınıyorsunuz değerlendirmeleri var, hayır ben bir açıklama doğruysa kamuoyunu da rahatsız etmeyecek şekilde yaparım. Cumhurbaşkanımızın 2013’te yaptığı hatırlatmayı da zikrederek yaptım bunu, bir yere sığınarak değil. Burada benzer sıkıntılar tüm Türkiye’de devam ediyor diye apartlar üzerinden bunlardan bahsettim."

 

[old_news_related_template title="Prof. Ebubekir Sofuoğlu'ndan skandal sözler: Üniversiteler fuhuş evi" desc="Daha önce Sultan II. Abdülhamid için 'Google'ı kullanan, ilk icat eden kişi' ifadeleri ile gündeme gelen Sakarya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'ndan bir skandal açıklama daha geldi. Sofuoğlu, üniversiteler için 'Neredeyse fuhuş evleri' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/16/iecrop/sofuoglu_16_9_1608134328.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/prof-ebubekir-sofuoglundan-skandal-sozler-universiteler-fuhus-evi-6170522/"]