AKP İstanbul Milletvekili Markar Esayan, Beşiktaş Gayrettepe'de tedavi gördüğü özel bir hastanede 51 yaşında hayatını kaybetti.

Esayan'ın ölüm haberini alan AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ve AKP İl Başkanı Bayram Şenocak hastaneye gelerek bilgi aldı. Hastanedeki işlemlerin ardından Esayan'ın cenazesi buradan alınarak Fatih Kumkapı'da bulunan Meryem Ana Kilisesi morguna götürüldü.

HASTANENİN BAŞHEKİMİNDEN AÇIKLAMA

Esayan'ın ölümüyle ilgili açıklama yapan hastanenin başhekimi Okan Özçeker şunları söyledi:

* Mayıs 2019 yılında mide adenokarsinom dediğimiz amansız hastalık tanısı konmuştu.

* Yaklaşık 1,5 yıldan beri ileri tetkik ve tedavisi devam ediyordu. Maalesef bugün sabah itibariyle solunumun kötüleşmesi üzerine yoğun bakım ünitesine alındı.

* Akşam 17.50 sıralarında yapılan bütün müdahalelere rağmen hakkın rahmetine kavuşmuştur. Türk milletinin, ailesinin, sevdiklerinin hepimizin başı sağ olsun Allah rahmet eylesin.

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından Esayan için başsağlığı mesajı paylaştı.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

* AK Parti MKYK üyemiz, İstanbul milletvekilimiz, sevgili kardeşim Markar Esayan’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim.

* Müteveffa Markar kardeşimizin ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum.

* Ülkemiz siyasetine ve demokrasimize yaptığı katkıları hiçbir zaman unutmayacağız.



"BU ÜLKENİN YETİŞTİRDİĞİ GÜZEL İNSANLARDAN BİRİYDİ"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Sevgili Markar Esayan’ı kaybettik. Başımız sağolsun. Bu ülkenin yetiştirdiği güzel insanlardan biriydi. Ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum" dedi.



"ACIMIZ BÜYÜK"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

* MKYK üyemiz, İstanbul Milletvekilimiz, Tanıtım ve Medya Bşk. Yard. değerli dostum, güzel insan sevgili Markar Eseyan aramızdan ayrıldı, acımız büyük.

* Ailesi ve sevenlerinin derin acısını paylaşıyor, başsağlığı diliyorum. İlkeli ve dürüst insan rahat uyu. Dualarımız seninle.



"ÇOK GÜZEL BİR ARKADAŞTI"

Hayatını kaybeden AKP İstanbul Milletvekili Markar Esayan için bir mesaj yayımlayan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Değerli kardeşimiz, zarif arkadaşımız Markar Eseyan’ı kaybettik. Çok değerli bir insan, çok güzel bir arkadaştı. Başımız sağolsun..." dedi.