Kaza, saat 06.30 sıralarında Yenimahalle ilçesi Anadolu Bulvarı'nda meydana geldi.

Mevcut Doğu Ekspresi'nin artan yolcu talebinin karşılanması için Ankara-Kars arasına turizm amaçlı sefere konulan Turistik Doğu Ekspresi, dün sabah 06.00'da Kars'tan Ankara'ya hareket etti.

FOTO: AA


Makinistler Şahin B. ve Mehmet G. kontrolündeki Turistik Doğu Ekspresi, 24 saat süren yolculuğun ardından Ankara'ya ulaştı.

FOTO: AA


Ankara Garı'nda yolcularını bırakan 12 vagonlu tren, daha sonra temizlik ve bakım için yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan Marşandiz Bakım İstasyonu'na hareket etti.

FOTO: AA


Ancak lokomotif ve arkasındaki jeneratör vagon, istasyona yaklaşık 500 metre kala bilinmeyen bir nedenle raydan çıktı. Lokomotifin ön tarafın rayın dışına çıkarken, vagon devrildi. Kazada ölen ve yaralanan olmadı.(DHA)

[custom_content title="YHT faciasının yaşandığı durağın ismi değiştirilmişti" desc="Ankara-Konya seferini yapan YHT’nin 13 Aralık’ta kılavuz lokomotifi ile çarpıştığı kazada 9 kişi hayatını kaybetmiş, 84 kişi de yaralanmıştı.Kazanın olduğu Marşandiz İstasyonu’nun adının ‘Motor Durağı’ olarak değiştirilmişti.">