Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında İstanbul'da il sağlık yöneticileri ve başhekimlerle haftalık değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

"VAKA SAYISINDA ÖNEMLİ ORANDA DÜŞÜŞ KAYDEDİLDİ"

Toplantının ardından sosyal medya hesabından İstanbul'da salgının seyriyle ilgili açıklama yapan Bakan Koca, son hafta içinde kentte vaka sayısında önemli oranda düşüş kaydedildiğini belirtti.

Bakan Koca, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

* Polikliniklerde %50’ye varan azalma oldu; bu durum hastane yatışlarına %35, yoğun bakımlara %30 olarak yansıdı.

* Sahada 1963 filyasyon ekibimiz temaslı taramasına devam ediyor. Sağlık kuruluşlarımız görevini aksatmadan yürütüyor. Gayretlerimiz sonuç veriyor. Duraksama, tereddüt, gevşeme yok. Hep birlikte kazanacağız.

İBB'NİN VERİLERİ BELLİ OLDU

Salgına karşı uygulanan sokağa çıkma yasakları nedeniyle en çok vaka sayılarının bulunduğu İstanbul'da vaka sayılarında önemli ölçüde düşüş yaşanıyor.

İBB Mezarlıklar Dairesi verilerine göre, bugün İstanbul'da 125 kişi bulaşıcı hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Toplam vefat sayısı 327 olarak açıklandı.



[old_news_related_template title="Aşı ne zaman yapılacak? Bakan Koca açıkladı" desc="Türkiye'de corona aşısının ne zaman yapılacağını açıklayan Bakan Koca, 'İlk planda sağlık çalışanlarından başlamak üzere daha kısa bir zaman diliminde Ocak, Şubat, Mart gibi en geç Nisan olmak üzere yaygın üçüncü aşamada olan kişileri aşılamayı hedefliyoruz. Günde ortalama 2 milyon doza kadar aşıyı yapma imkanımız olacak' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/24/iecrop/asi-dha2_16_9_1608828908.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-asi-ne-zaman-yapilacak-bakan-koca-acikladi-6181833/"]