Yağışlı havanın etkisi altına giren yurdun büyük bir kısmında yoğun kar yağışı olumsuz etkiliyor. Konya ve Ankara'da yer yer ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Peki Ankara'da okullar tatil mi? Konya Valiliği son dakika kar tatili açıklaması yaptı mı?

KONYA'DA KAR TATİLİ İLAN EDİLEN İLÇELER

Konya'nın bazı ilçelerinde, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle temel ve orta öğretim okullarında eğitim gören öğrenciler için 7 Ocak Salı günü tatil ilan edildi.

Konya’nın Hadim, Taşkent, Bozkır, Ahırlı, Seydişehir, Hüyük, Akören, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır ve Yalıhüyük ilçelerinde kar yağışından dolayı okullar salı günü tatil edildi. Beyşehir ilçesine bağlı Üzümlü, Huğlu, Yeşildağ ve Gölyaka mahalleleri ile Selçuklu ilçesinin Sızma, Tepekent ve Başarakavak mahallelerinde de okullarda kar yağışı sebebiyle eğitime bugün ara verildi.

ANKARA'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Ankara Valisi Vasip Şahin “Meterolojiden alınan son tahmin ve değerlendirmelere göre Ankara genelinde devam eden kar yağışı karla karışık yağmura dönüştüğü ve buzlanma beklenmediği için İlimizde eğitime ara verilmesi düşünülmemektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.” açıklamasında bulundu.