Aşırı sağcı Yunan milletvekili Ioannis Lagos, dün Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirdiği Genel Kurul toplantısında Türk bayrağını yırtmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu skandal karşısında harekete geçerek, Lagos hakkında "Türk bayrağını alenen aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı.

Türkiye Ioannis Lagos'un bu alçakça hareketine topyekun çok sert tepki göstermişti.

[old_news_related_template title="Türk bayrağını yırtan faşist Yunan vekile AB'den de çok sert tepki" desc="Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekiline tepki gösterdi. Sanchez Amor, Yunan milletvekili Ioannis Lagos'un (48) AP Genel Kurulu'ndaki skandal eylemiyle ilgili olarak 'Bu üzücü hadiseyi hiçbir gerekçe haklı kılamaz' değerlendirmesinde bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/30/iecrop/bayrak_16_9_1580384507.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-turk-bayragini-yirtan-fasist-yunan-vekile-abden-de-cok-sert-tepki-5597446/"]

IONNIS LAGOS KİMDİR?

Ionnis Lagos (48), 2012-2019 arasında aşırı sağcı Altın Şafak Partisi’nin milletvekili olarak Yunan Parlamentosu’nda görev yaptı. Şimdilerde bağımsız olarak parlamentoda yer alan Lagos, başkaca Altın Şafak milletvekilleriyle birlikte 9 Kasım 2019’da yeni bir parti kurdular.