Denizli'de Devlet Hastanesi eski hekimlerinden ürolog Cemal Özkan corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Yaklaşık on gün önce hastalığın belirtilerini gösteren Özkan 30 yıl görev yaptığı Denizli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Tedavi altına alındığı süre boyunca durumu kötüleşen 74 yaşındaki Özkan'ın bugün fenalaştığı ve kurtarılamadığı öğrenildi. Kentin tanınmış hekimlerinden olan Özkan evli ve iki çocuk babasıydı. Özkan'ın ailesinde ise corona virüs belirtilerine rastlanmadı.



Emeklilik yıllarında da boş durmayan Cemal Özkan atletizme olan ilgisini profesyonel soprcu düzeyine taşımıştı. Masterlarda 5 bin ve 10 bin metre dereceleri bulunan Özkan veteran kategorilerinde de önemli başarılar elde etmişti. Özkan'ın cenazesi Denizli'de toprağa verildi.

[old_news_related_template title="Doktorlar uyardı! Coronanın bir zararı daha ortaya çıktı" desc="Corona virüsü salgınının merkez üssü olan ABD'de hükümet yetkilileri ve hastane yöneticileri, salgın yayılırken ekipmaların azaldığı konusunda art arda uyarılar yapıyor. Öte yandan sağlık yetkilileri, corona virüsünden kaynaklı böbrek yetmezliği yaşandığını ve ülke genelinde hastalara müdahale etmek için yeterli diyalizin bulunmadığı konusunda açıklamalarda bulunuyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/18/iecrop/abd-reuters-1_16_9_1587239395.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/doktorlar-uyardi-coronanin-bir-zarari-daha-ortaya-cikti-5757873/"]

[old_news_related_template title="Corona virüsünü yenen doktor çiftten hayati öneriler" desc="Ankara'da corona virüsüne yakalanan doktor çift Önder ve Çiğdem Ersan, 3 haftalık tedavi ve karantina sürecinin ardından hastalığı yenerek, farklı kurumlardaki görevlerine döndü. 'Herkes bu hastalığı yenebilir' mesajı veren çift, tedavi sürecinde yaşadıklarını anlattı. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Önder Ersan, virüsün akciğerlerinde tutulum yapmadığını aktardı ve nedenlerini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/14/iecrop/coronayi-yendiler_16_9_1586854049.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/corona-virusunu-yenen-doktor-ciftten-hayati-oneriler/"]