Vali Seddar Yavuz, sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması ve çocuklar için belli saatlerde dışarı çıkmaya izin verilmesine ilişkin yaptığı açıklamada salgının tamamen bitmişcesine bir yoğunluk olduğuna şahit olduklarını belirtti.

Bugün yapılan testlerde pozitif vakaya rastlanmadığına dikkat çeken Vali Seddar Yavuz, şu ifadeleri kullandı:

* Salgının tekrar yayılmaması için mutlaka maske takmaya, sosyal mesafeye, hijyene ve işimiz bittiğinde evimize dönmeye dikkat etmek gerekiyor.

* Bugün pozitif vaka sayımız bulunmuyor.

* Size hep böyle güzel haberler vermek kurallara uymaktan geçiyor. Biz size inanıyoruz. İHA

[old_news_related_template title="BM: 30 milyondan fazla kişi aşırı yoksulluğa sürüklenebilir!" desc="Birleşmiş Milletler (BM), ölümcül corona virüsüyle ilgili bir rapor hazırladı. Rapora göre, 30 milyondan fazla kişinin aşırı yoksullukla karşılaşması bekleniyor. BM, corona virüsü salgınının dünya ekonomisinde 8,5 trilyon dolarlık bir maliyete yol açabileceğini ve son dört yılın kazanımlarının yok olabileceğini de belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/13/iecrop/reuters-corona-2_16_9_1589398591.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/bm-30-milyondan-fazla-kisiyi-asiri-yoksulluga-surukleyebilir-5812972/"]