Manisa’da Alaşehir İlçesi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öncesi dev Türk Bayrağı ve Atatürk posterinin yere serilmesi ve üzerinden otomobil geçmesi sosyal medyada tepkilere neden oldu.

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

CHP’li Alaşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim kutlamaları öncesi ilçedeki İstiklal Caddesi üzerine asılmak istenilen 1000 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı ile Atatürk posterinin yere serilmesiyle ilgili sosyal medya üzerinden tepkiler artınca Manisa Valiliği konuyla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını açıkladı.

Manisa Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Basın yayın organlarında yer alan Alaşehir İlçemizde şanlı Bayrağımızın ve Atatürk posterlerinin yere serildiği ve üzerinden araç geçtiğine dair görüntülerle ilgili olarak; olayın meydana gelmesinde ihmal ya da kusuru bulunanlarla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

FOTO: SÖZCÜ / Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu


“BU DAVRANIŞ AFFEDİLİR BİR DAVRANIŞ DEĞİL’’

CHP’li Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilçedeki İstiklal Caddesi üzerine asılmak istenen 1000 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı ve Atatürk posterinin ipinin kopması sonucu çalışan işçiler tarafından yere serildiğini ve ardından dev Türk Bayrağı ve Atatürk posterinin toplandığını ifade etti.

CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

* Vatan sevgimizi ve bayrak aşkımızı kimse sınayamaz. Kimliğimle, varlığımla aşık olduğum ülkeme, vatanıma ve bayrağıma olduğum saygı, sevgiyle 29 Ekim’da dev Türk Bayrağı'nı dalgalandırmayı ve herkese örnek olmayı amaçladık.

* Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümüyle ilçemizi bayraklarla süslüyoruz. İnşallah bayramımızda en güzel şekilde kutlayacağız. Sosyal medya üzerinden yapılan eleştirileri değerlendirerek kimse bizim bayrak sevgimizi ve Atatürk sevgimizi sınamasın.

* Biz Atatürk çocuğuyuz. Bayrağımızı da çok severiz. Uzunluğu bin metre olan bayrak ipinin kopması sonucu personelimiz bayrağı asma esnası sırasında bayrağı yere sermişler.

* Kısa sürede bayraklar toplanmışlar. Ancak bu esnada densiz kendini bilmezin birisi park halindeki otomobiliyle, bayrakların üzerinden hareket etmiştir.

* Bu davranış affedilir bir davranış değildir. Bayrağa yapılan bu saygısızlığı kınıyorum. Sosyal medya üzerinden yapılan karalama paylaşımlarını da vatandaşlarımızın taktirine bırakıyorum

Alaşehir Belediye Başkanı Öküzcüoğlu, 1000 metre Türk Bayrağı ile Atatürk posterinin ilçeye asıldığını açıkladı.