Radyoterapi ve Onkoloji dergisinde yayımlanan makalede, insan vücudundaki dokuları yüksek çözünürlüklü bir makine ile tarayan bilim insanlarının kafatasında burun boşluğunun boğazla birleştiği bölgeye sıkışmış vaziyette bir çift büyük tükürük bezi bulduğu belirtildi.

Araştırma ekibinden Hollanda Kanser Enstitüsü Doktoru Matthijs Valstar, ''Herhangi bir modern anatomi kitabında kulaklara yakın, çenenin altında ve dilin altında olmak üzere sadece üç ana tür tükürük bezi vardır. Şimdi dördüncüsünün olduğunu düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Euronews'ta yer alan habere göre Valstar, radyasyon tedavisinde zarar gören tükürük bezleri için yeni bulunan tükürük bezinin bir ''yedek organ'' görevi görebileceğini kaydetti.

[old_news_related_template title="Covid-19'un korkutan etkisi: 'Beyin sisi' ve 'kafam sersem sepet' hali..." desc="Covid-19'un kalıcı etkileri olacak mı tartışmaları sürerken hastalığı atlatanlarda unutkanlığa ve anksiyeteye sebep olabilen 'beyin sisi' şikayetleri dikkat çekiyor. Sözcü'ye konuşan Prof. Dr. Türker Şahiner 'Virütik bir çok hastalıkta ve sonrasında 'beyin sisi' denilen durum görülebilir ancak bunama gibi hastalıkların erken evreleri ile bağlantı kurmak şu an için doğru değil' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/10/iecrop/shutterstock_1656432637_16_9_1602324204.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/covid-19un-korkutan-etkisi-bilinc-bulanikligi-ve-kafam-sersem-sepet-hali-6075215/"]