Sözcü Plus Giriş

Instagram hesabı kalıcı olarak nasıl kapatılır? Hesap silme linki…

Instagram’daki hesaplarını tamamen ortadan kaldırmak isteyenlerin basit birkaç adımı uygulaması gerekiyor. İşte Instagram hesabını kalıcı olarak silme linki...

11:16 -
Instagram hesabı kalıcı olarak nasıl kapatılır? Hesap silme linki…

Instagram en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alsa da kullancılar zaman zaman farklı sebeplerle hesaplarını kapatmak isteyebiliyor. İşte Instagram hesabınızı nasıl sileceğinize dair adımların yer aldığı kılavuz…

BİLGİSAYARDAN INSTAGRAM SİLME LİNKİ

BİLGİSAYARDAN INSTAGRAM HESAP SİLME

Bilgisayardan İnstagram hesabını silmek oldukça kolay. Üstte verdiğimiz hesap silme linkini klikleyin. Açılan pencerede “Hesabını neden siliyorsun?” sorusuna kendinize göre verilen seçeneklerden bir cevap verip “Devam etmek için lütfen şifreni tekrar gir” kısmına şifrenizi yazdıktan sonra “Hesabımı Kalıcı Olarak Sil” diyoruz ve gelen uyarıda Tamam dediğimizde, İnstagram hesabımız tamamen silinmiş oluyor.

INSTAGRAM HESAP SİLME, HESAP KAPATMA

Açılan bağlantıda, eğer oturumunuz açık değilse, önce oturumunuzu açın. “Gitmeden önce lütfen bize nedenini söyle” bölümünün yanındaki kutucuktan, hesabınızı neden silmek istediğinizi seçmeniz gerekiyor. Bu bölümde önce şifrenizi boş kutucuğa girmeniz, daha sonra kırmızı renkli “Hesabımı Kalıcı Olarak Kapat” yazan butona tıklamanız gerekiyor.

INSTAGRAM HESABI SİLME LİNKİ

Üstte verdiğim linki klikleyin. Açılan pencerede kullanıcı ve şifrenizi yazarak giriş tuşuna basın. Gelen pencerede “Hesabını Neden Siliyorsun?” Sorusuna kendinize göre bir seçenek seçin. Ben “Başka bir şey” dedim.

Son olarak “Devam etmek için lütfen şifreni tekrar gir” kısmına şifreni yazdıktan sonra “Hesabımı Kalıcı Olarak Sil” diyoruz ve gelen uyarıda Tamam dediğimizde, İnstagram hesabımız tamamen silinmiş oluyor.

HESABI KAPATTIKTAN SONRA AYNI HESAP ADIYLA YENİ HESAP AÇAMAZSINIZ

En azından Instagram, kullanıcı politikasında değişiklik yapmadığı sürece, aynı kullanıcı adı ile yeni bir hesap açamayacaksınız. Bununla beraber tekrar hesabınızı silmeden önce mutlaka fotoğraflarınızı yedeklemeniz gerektiğini hatırlatalım. Ayrıca hesabınızı tamamen silmeden, bir süreliğine geçici olarak kapatma veya bir diğer adıyla dondurma işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. Eğer bir süre sonra kararınız değişirse, tekrar hesabınıza giriş yapabilir ve hesabınızı tekrar aktif edebilirsiniz.

Son olarak hesabınızla birlikte sadece fotoğraflarınız değil; kullanıcı adınız, yorumlarınız ve sizinle ilgili olan diğer bilgilerin de silineceğini unutmayın.

Paylaş Tweet social-whatsapp Whatsapp Paylaş more