ABD’li SpaceX şirketinin 30 Mayıs tarihinde fırlattığı Falcon 9 roketi ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gönderdiği Dragon uzay aracı ve Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) astronotları Bob Behnken ve Doug Hurley başarılı şekilde Dünya’ya geri döndü.

UZAYDAN DÜNYA'YA 19 SAATLİK YOLCULUK

Astronotlar, 19 saatlik yolcuğun ardından Florida’nın doğu kıyısında okyanusa iniş yaptı. Astronotlar, suya yapılan inişin ardından kurtarma tekneleri ile sudan çıkarıldı.

ABD, bu başarılı inişin ardından yıllar sonra yörüngeye astronot gönderip güvenle geri getirme kabiliyetine sahip olmuş oldu. (İHA)

[old_news_related_template title="Dünya basını SpaceX'in tarihi uzay uçuşunu böyle gördü" desc="Tarihte ilk kez özel bir şirket uzaya insan gönderdi! Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX, NASA tarafından desteklenen projesiyle iki astronotu Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yolculuğa çıkardı. Olay corona virüsü salgınına rağmen bütün dünyada gündem oldu. Financial Times, New York Times, Bild, Le Monde, La Repubblica gibi gazeteler uzay seyahatinde Musk'ın şirketinin büyük bir avantaj elde ettiğini yazdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/31/iecrop/ic-foto-reuters_16_9_1590910746.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/dunya-basini-spacexin-tarihi-uzay-ucusunu-boyle-gordu-5846393/"]

[old_news_related_template title="Johnny Depp Elon Musk'u cinsel organını kesmekle tehdit etti, Musk kafes dövüşü teklifi geldi" desc="Johnny Depp Elon Musk'ı cinsel organını kesmekle tehdit etti. Musk'tan cevap gecikmedi ve Depp'i kafes dövüşüne davet etti ve 'Eğer Johnny kafes dövüşü yapmak isterse haber verin' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/27/iecrop/johnny-elon-reuters-kapak_16_9_1595838096.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/johnny-depp-elon-musku-cinsel-organini-kesmekle-tehdit-etti-musk-kafes-dovusu-teklifi-geldi/"]