TÜRK MİLLİYETÇİLERİNE SORUYORUM:

Gündemde kaynamasın... Unutulmasın...

Sıcaklığını da kaybetmesin...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 23 Haziran’da Twitter’dan şu açıklamayı yaptı: “Osman Kavala’nın, Altan kardeşlerin, Nazlı Ilıcak’ın ve daha pek çok sorunlu kişinin masum gösterilmeye çalışıldığı bir yerde şehit ağabeyi Mümtaz’er Türköne’nin davası tekraren ve titizlikle değerlendirilmelidir...”

Bu açıklamadan 3 ay sonra...

Yargıtay kapatılan Zaman Gazetesi yazarı Mümtazer Türköne’nin “FETÖ” üyeliğinden aldığı 10 yıl 6 aylık hapis cezasını bozarak tahliyesine karar verdi. (Ki buraya şu notu düşmekte fayda var: Zaman Gazetesi iddianamesinde somut delil yok, yazılar üzerine kurulmuş iddialar var! Yani... Düğme baştan yanlış iliklenmiş!..)

[caption id="attachment_6058719" align="alignnone" width="1200"] Mümtazer Türköne[/caption]

Şimdi geçelim Mümtazer Türköne’nin, kapatılan Odatv’nin Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız’la olan ilişkisine!

İkisi de Tük milliyetçisi!

Türköne, Fetullah’ın Zaman Gazetesi’nde, ABD adına milliyetçiliğin temsilcilerindendi... Ergenekon kumpaslarında, AKP-cemaat ittifakı sonrasında da Fetullahçıları seçti...

Örneğin...

Mümtazer Türköne, 9 Temmuz 2012’de T24 haber sitesine verdiği röportajda şu cümleleri kurmuş: “... Evrensel sol, sınıf çelişkileri üstüne yükselir, ancak Türk solu hem bundan yoksun, hem de anti-emperyalizm üzerinden şekilleniyor. Türkiye’de sol akım, küçük burjuva muhalefeti şeklinde serpildi. Yoksul kesimlerin talepleriyle bağ kuramadı. Anti-emperyalizmden ulusalcılığa, Kemalizmden Kuvayi Milliyeciliğe ve doğrudan milliyetçiliğe kayıyor.”

Bu cümleler önemli... Anti-emperyalist olmayan sol, Kemalizm’e karşı olan sol, Graham Fuller’lerin ‘Ilımlı İslam’ anlayışıyla birleşen bir milliyetçilik...

Anti-emperyalist milliyetçi


Müyesser Yıldız... Kürt kökenli...

Anti-emperyalist bir Türk milliyetçisi...

Türköne’nin karşı çıktığı bir çizgi... ‘Bağımsız Türkiye’ sloganının peşinde koşan... Yusuf Akçura’dan, Ziya Gökalp’ten ve Mustafa Kemal Atatürk’ten beslenen gazetecilik... Hayatının büyük bölümünü gazetecilik yaparak, davaların peşinde koşarak ve Fetullahçı örgüte karşı mücadeleyle geçirdi. 2011 yılında hayatının 16 ayını cezaevinde yaşadı! Zekeriya Öz’ün hedefindeydi...

[caption id="attachment_6058720" align="alignnone" width="1200"] Müyesser Yıldız 111 gündür tutuklu[/caption]

Sonra da iki yazıdan dolayı yine cezaevine atıldı! 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin peşinde gerçeği kovaladı. Darbe davalarını, Anadolu Ajansı dahi onun haberlerinden öğrendi. 40 yıllık Türk milliyetçisi Müyesser Yıldız’dan ‘casus’ çıkmayacağını bildikleri için suçlama değişti...

Kafama takılan ise... Ergenekon, Balyoz süreçlerinde Türk Ordusu’nun yanında olan Müyesser Yıldız’ın cezaevinde olmasına ses çıkarmayanlar... Ergenekon, Balyoz süreçlerinin ‘fikri üretim merkezinde’ yer alanları neden baş tacı ediyor?

Nasıl mı?

‘Yağlı kazığa oturtalım’


Tarih 28 Ocak 2012... Mümtazer Türköne bakın ne demiş: “... Bana sorarsanız ben onlar için ‘idam yerine’ eskiden olduğu gibi ‘yağlı kazıklara oturtularak’ cezalandırılması taraftarıyım. Bizler, darbecileri cezalandıralım ki bir daha başkası darbe yapmaya yeltenmesin.”

Tarih 29 Ekim 2009... Türköne’nin yazısının başlığı “Bize Nizam-ı Cedit Ordusu lazım”... Okuyalım: “... Vatandaşlarını suç işleyerek tezgâha düşüren bir ordu ile bir ülkenin güvenliği sağlanabilir mi? Karargâh merkezinde geniş çaplı komplolar, provokasyonlar tezgahlayabilen bir ordunuz varken ‘demokratik açılım’ yürütebilir ve etnik sorununuzu çözebilir misiniz? Ergenekon sanıklarını kurtarmak için operasyonlar planlayan askerlerinizle, hukukunu koruyabilir misiniz? Türk askerinin şerefini, ülkemizin güvenliğini, Türkiye’nin birliğini, halkın hukukunu, devletin bekasını koruyabilmek için bu ‘kurumsal yapı’ya son vermemiz ve yeni bir ordu kurmamız lazım. Bizim bir Nizam-ı Cedit ordusuna ihtiyacımız var.”

SORU ŞU: 15 Temmuz 2016 gecesi... NATO destekli darbe girişimi başarılı olsaydı... Müyesser Yıldız’ın ne diyeceğini biliyorum! Mümtazer Türköne ne diyecekti?

SON NOT: Adalet herkese lazım... Tutuksuz yargılanma şart! İddianameler delile dayanmalı... Bizler, Mümtazer Türköne ve onun gibi düşünenlerle fikri mücadelemizi her platformda sürdüreceğiz.