Ekşili kabak salatası: Malzemeler



  • 2 adet orta boy kabak

  • Yarım demet taze nane yaprağı

  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi

  • 1 adet limonun kabuğu

  • Zeytinyağı

  • Tuz-karabiber

  • Çam fıstığı

  • Kuş üzümü


Özel Notlar


Tam çekici bir diyet yemeği yada o mükellef sofranızın neyi eksik diye düşündüğünüzde kurtarıcınız olacak alternatif salata tarifi olarak değerlendirebilirsiniz.

Ekşili kabak salatası: Tarif


Adım 1:
İlk olarak kabaklarımızı ince halkalar halinde doğrayıp biraz dinlenmesi için marine ediyoruz. Marinasyon için; zeytinyağı, limon kabuğu, tuz ve değirmen karabiber hazırlıyoruz.

Adım 2:
Yüksek ateşte ısınmış ızgara döküm tavada ince halkalar halinde doğradığımız kabakları her tarafı 1'er dakika olacak şekilde ızgaralıyoruz.

Adım 3:
Sirkenin içinde kuş üzümlerini biraz bekletiyoruz. Diğer tarafta az zeytinyağında çam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kavurduğumuz tavaya sirkeli karışımı ekleyip fıstıkların hafif çekmesini bekliyoruz.

Adım 4:
Tüm malzemeleri marinasyonun suyu dahil karıştırıyoruz. Servis ederken taze nane yapraklarını serpiştirerek sunabilirsiniz.

Sonrasında hepinize, afiyet olsun...