Ohio merkezli Christian Aid Ministries adlı kuruluş, Cumartesi günü Haiti'de aralarında çocukların da bulunduğu 17 kadar Amerikalı Hıristiyan misyonerin kaçırıldığını duyurdu.

New York Times gazetesi, kaçırma olayının krizle boğuşan Karayip ülkesinde bir yetimhane çıkışında gerçekleştiğini duyurdu. ABD hükümet sözcüsü, kaçırılma olayından haberdar olduklarını açıklarken, "Yurt dışındaki ABD vatandaşlarının refahı ve güvenliği, Dışişleri Bakanlığı'nın en yüksek önceliklerinden biridir" ifadelerinde bulundu.

Haiti'deki ABD büyükelçiliği, yorum talebine yanıt vermeyi reddetti.

Son dönemde çetelerin adam kaçırma hadiselerinde ciddi artış yaşandığı ülkede, çetelerin fidye talepleri 1 milyon doları bulabiliyor. Haiti Başkanı Jovenel Moise'in Temmuz ayında evinde öldürülmesinden sonra çete bağlantılı adam kaçırma olaylarında ciddi bir artış yaşanmaya başladı.

[old_news_related_template title="ABD'den sınır dışı edilen Haiti göçmenler yaşam savaşı veriyor" desc="ABD'nin Meksika sınırında yer alan Texas eyaletindeki kamptan sınır dışı edilen Haitili göçmenlerden bazıları, Meksika'nın Ciudad Acuna kentinde hayata tutunmaya çalışıyor. Bir grup Meksika'ya kabul edilmeyi beklerken, diğerleri ise yeniden ABD'ye geçmek istiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/29/iecrop/ihaa-haiti_16_9_1632929224.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/abdden-sinir-disi-edilen-haiti-gocmenler-yasam-savasi-veriyor-6677833/"]

[old_news_related_template title="Taksi ile kaçırılmak istendi, polisin şüphesi kurtardı" desc="Mersin'de silahlı kişiler tarafından zorla bir taksiye bindirilerek kaçırılmak istenilen şahıs, devriye gezen polis ekiplerinin dikkati sayesinde yaşanan kovalamacanın ardından kurtarılırken, olayla ilgili gözaltına alınan 7 şüpheli adliyeye sevk edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/27/iecrop/aw356235_05_16_9_1624785709.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/taksi-ile-kacirilmak-istendi-polisin-suphesi-kurtardi-6508589/"]