İsrail ile Filistin arasında şiddetli çatışmalar ve roket saldırıları devam derken, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan, taraflara gerginliği yatıştırma çağrısı geldi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştüğü ve ikilinin, Kudüs'te devam eden şiddeti ele aldığı ifade edildi.

Görüşme sırasında Netanyahu'ya, İsrail'e düşen roketlerden ötürü endişelerini ve saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerden ötürü kendisine taziye dileklerini aktaran Blinken'ın, İsrail'i ve Filistin'i gerginliği yatıştırmaya ve şiddeti durdurmaya çağırdığı belirtildi.

Ayrıca Bakan Blinken'ın, İsraillilerin ve Filistinlilerin emniyet ve güvenlik içinde yaşayabilmelerinin yanı sıra, eşit özgürlük, güvenlik, refah ve demokrasi önlemlerinden yararlanabilmelerinin gerekliliğini vurguladığını kaydeden Bakanlık, Blinken ve Netanyahu'nun ABD ve İsrail arasındaki kararlı ortaklığı kabul ettiğini ve ilerideki zorluklar üzerinde birlikte çalışmaya kararlı olduklarını ifade etti.

[old_news_related_template title="İsrail-Filistin krizi büyüyor! Gazze'den İsrail'e karşılık..." desc="İsrail’in hava saldırısı ile Gazze’de bulunan çok katlı bir binayı vurması üzerine Gazze’den İsrail’e roket saldırısı ile karşılık verildi. Roketlerin Sderot'ta bir binaya isabet etmesi sonucu 1’i ağır toplam 7 kişi yaralandı. Öte yandan İsrail'de birçok kentte Arapların sahip olduğu dükkanların saldırıya uğradığı ve yağmalandığı öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/12/iecrop/gazze-reuters_16_9_1620843267.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/israil-filistin-krizi-buyuyor-gazzeden-israile-karsilik-6427998/"]

[old_news_related_template title="AB ile ABD'den peş peşe İsrail-Filistin çağrısı" desc="ABD ve AB'den peş peşe İsrail ve Filistin arasında tırmanan gerginliğe ilişkin açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bakanlık bünyesinde çalışan Hady Amr'ın İsrailli ve Filistinli liderlerle görüşeceğini belirtti. Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell ise gerilimi azaltmaya yönelik adımların atılması gerektiği çağrısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/12/iecrop/filistin-reuters_16_9_1620729062-880x495-1_16_9_1620837254.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ab-ile-abdden-pes-pese-israil-filistin-cagrisi-6427886/"]