Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Erasmus programının Türkiye'deki yararlanıcılarına ilişkin gelen mesajlar ve basında çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada "Türkiye'de Erasmus Programı'nın uygulanması Türkiye Ulusal Ajansı'nın sorumluluk alanına girmektedir. Türkiye Ulusal Ajansı aynı zamanda AB tarafından tahsis edilen fonların yönetiminden de sorumludur" denildi.

"KONUYU YAKINDAN TAKİP ETMEKTEYİZ"

Delegasyondan yapılan açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

* AB Türkiye Delegasyonu, söz konusu soruna ve aynı zamanda programa katılan Türk öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere öngörülen çözümlere ilişkin daha fazla bilgi almak amacıyla Ulusal Ajans ile temasa geçmiştir.

* Bu itibarla, Avrupa Birliği Komisyonu Merkez Teşkilatı ve Türkiye'deki resmi makamlarla istişare halinde konuyu yakından takip etmekteyiz.

[old_news_related_template title="'Erasmus programında bütçe yetersizliği nedeniyle hibe desteği sınırlandı'" desc=" CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen, üniversitelerde Erasmus programına katılan öğrencilere bütçe yetersizliği nedeniyle hibe desteğinin 2,5 ay ile sınırlandırıldığını tespit ettiklerini söyledi. Gökçen, “Bu vizyonsuz karar, Türkiye’nin gençlerini dünyaya bağlayan son halkanın da koparılmak istendiğinin kanıtıdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin dostlarıyla iktidarında hibelerde kesinti değil, artış olacak' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/27/iecrop/erasmus-sha_16_9_1632762093.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/erasmus-programinda-butce-yetersizligi-nedeniyle-hibe-destegi-sinirlandi-6673650/"]