İtalya Başbakanı Mario Draghi düzenlediği basın toplantısında, Afganistan konulu G20 olağanüstü toplantısının 12 Ekim'de yapılacağını açıkladı.

Draghi, "Sadece hayat kurtarmak için endişelenmemiz gereken bir noktaya geldik" ifadelerini kullanarak, “Uluslararası toplum, Afganistan'ın teröristler için bir sığınak olmasını önlemek için bir strateji belirlemeli” dedi.

Afganistan konulu G20 toplantısı, 30-31 Ekim tarihlerinde İtalya’nın başkenti Roma'da yapılması planlanan liderler zirvesinden birkaç hafta önce gerçekleşecek.

Draghi toplantıya, Katar, Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler'in (BM) de katılacağını aktardı.

Draghi ayrıca, "İnsani bir felaketi önlemek için bir şeyler yapmanın dünyanın en zengin ülkelerinin görevi olduğuna inanıyorum" dedi.

[old_news_related_template title="ABD Genelkurmay Başkanı Milley: Afganistan'dan çekilme süreci itibarımıza zarar verdi" desc="ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Afganistan'dan çekilme sürecinin ABD'nin itibarına zarar verdiğini söyledi. Milley ayrıca Afganistan'daki son gelişmeler sonrası El Kaide'nin 12 ay içinde yeniden ülkesini tehdit edebileceği uyarısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/28/iecrop/abd-reuters2-1_16_9_1632853860.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/abd-genelkurmay-baskani-milley-afganistandan-cekilme-sureci-itibarimiza-zarar-verdi-6675952/"]