Başbakan Yoshihide Suga'nın parti başkanlığı görevi bırakmasının ardından Japonya'da Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) 29 Eylül'de yapılacak parti başkanlığı seçimine birçok siyasetçinin adaylığını koyması bekleniyor.

64 yaşındaki Kishida kadar adaylığını resmi olarak açıklayan tek siyasetçi oldu. Kishida, Diamond dergisine yaptığı açıklamada Başbakan koltuğuna oturması halinde Japonya Merkez Bankası'ndan (BoJ) %2'lik enflasyon hedefini korunmasını ve büyük ölçekli bir ekonomiyi destekleme paketi hazırlayacağını söyledi.

SALGINDAN KORUMAK İÇİN

Japonya ekonomisi uzun süredir sıfıra yakın enflasyon nedeniyle sıkıntı yaşıyor. BoJ'nin enflasyon hedefinin gerçek dışı olduğu eleştirilerine yönelik Kishida, "Enflasyon hedefine şu anda dokunamayız. Bu hedefi kaldırmak piyasalara yanlış bir mesaj verebilir" dedi.

Kishida, "İnsanları salgından korumak için ekonomiyi büyük çaplı parasal genişleme ve ekonomik destek paketi ile desteklememiz gerekiyor" dedi.

[old_news_related_template title="Japonya'da Covid-19 krizi: Başbakan istifa etti" desc="Japonya'da Covid-19 salgınını kontrol altına alamayan Başbakan Yoshihide Suga istifa kararı aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/03/iecrop/japonya-reuters_16_9_1630645919.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/japonyada-covid-19-krizi-basbakan-istifa-etti-6628034/"]