Tüm dünyayı etkileyen corona virüsü salgını nedeniyle ekonomik olarak da krize sürüklenen Kuzey Kore’de Devlet Başkanı Kim Jong-un, kamuoyu önüne eskisine oranla çok daha az çıkıyor.

Halkına kıtlık uyarısı yapan ve yiyecek, giyecek ve barınma sorununun çözülmesi için yetkililerine talimat veren Kim Jong-un, 11 Ekim'den bu yana ilk kez kameralar karşısına çıktı.



2014'ten bu yana ilk kez bu kadar uzun süre gözden kaybolan ve kısa süre içinde zayıflamasıyla sağlık sorunları yaşadığı da sık sık gündeme gelen 37 yaşındaki Kuzey Kore lideri, kıyafet seçimiyle dikkat çekti.

Samjiyon kentindeki çalışmaları inceleyen Kim Jong-un deri kabanı, Alman diktatör Adolf Hitler'i anımsattı. İngiliz basını, Kim Jong-un'un söz konusu stilini, "İçindeki Hitler'i yansıtıyor" şeklinde yorumladı.

[old_news_related_template title="Kim Jong-un, Kuzey Korelileri gıda kriziyle mücadele etmek için siyah kuğu yemeye çağırdı" desc="Kim Jong-un'un yaptığı açıklamadan sonra hükümet, etin lezzetli ve son derece yüksek besin değerine sahip 21. yüzyılın olağanüstü bir gıdası olduğunu söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/30/iecrop/kim_jong-reuters_16_9_1635573541.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kim-jong-un-kuzey-korelileri-gida-kriziyle-mucadele-etmek-icin-siyah-kugu-yemeye-cagirdi-6738060/"]