Kosova’da yapılan operasyonda, başkent Priştine’ye giren bir kamyon durduruldu. Arnavutluk, İtalya ve Kosova polisinin işbirliği yaptığı operasyonda kamyonda muzların arasına saklanmış 2.2 ton kokain ele geçirildi. Kamyonun üzerindeki yazılar ve plakası kapatıldı. Kokainin nerelerden getirildiği bilinmiyor.

AVRUPA’NIN KOLOMBİYASI

Son yıllarda, Avrupa’nın Kolombiyası olarak adlandırılan Arnavutluk’un bu kaçakçılıkta da merkez olduğu sanılıyor. Bir yıl içinde Arnavutluk ve Kosova’da 10 tonun üzerinde kokain ele geçirildi. Son parti kokainin çeşitli Avrupa ülkelerine dağıtılmak üzere getirildiği belirtiliyor. İki hafta içerisinde Arnavutluk’un Durres Kenti’nde de iki parti kokain ele geçirilmişti.

Arnavutluk ve Kosova, kokainin yanı sıra Türkiye’de çeşitli suçlara karışan kişilerin son yıllarda kaçıp saklandığı merkez konumuna da geldi. Bu ülkelerde çeşitli çetelerin ve organizasyonların oldukça etkin olduğu, Avrupa Birliği’nin de bu konuda hayli sıkıntı çektiği biliniyor.

[old_news_related_template title="Hatay'da rekor miktarda uyuşturucu ele geçirdi" desc="Ticaret Bakanı Mehmet Muş, gümrük muhafaza ekipleri tarafından yapılan operasyonda piyasa değeri yaklaşık 313 milyon TL olan 72,6 kilo ağırlığında 6 milyon 264 bin 259 adet 'captagon' cinsi uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/16/iecrop/uyusturucu-11_17842475_16_9_1621188850.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/hatayda-rekor-miktarda-uyusturucu-ele-gecirdi-6434680/"]