Rus muhalif Aleksey Navalni'nin gözaltına alınmasından sonra YouTube üzerinde yayınlanan ve özel bir internet sitesi ile birlikte bütün dünyaya ifşa edilen "Putin'in milyar dolarlık sarayı" ile ilgili kritik bir açıklama geldi.

Navalni'nin iddiasına  göre Rus lidere yakın iş insanları tarafından satın alınan arazi ve inşa edilen saray ile ilgili açıklamayı Putin'e yakın iş insanı Rotenberg yaptı.

Putin'e hediye edildiği öne sürülen arazi ve saray ile konuşan Rotenberg, "Burası benim. Birkaç yıl önce kreditörlerle anlaşma yaparak bu araziyi satın aldım. Burası 1-2 yıl içinde tamamlandıktan sonra otel olarak faaliyete girecek" dedi. 2014'ten beri ABD'nin yaptırım listesinde bulunan Rotenberg, Putin'in çocukluk arkadaşı ve judo partneri olarak biliniyor.

Rusya lideri Putin’e en yakın isimlerden olan Rotenberg’in aynı zamanda bölgede farklı yatırımlar da düşündüğünü ifade eden sözcü, “Çalışma dikkatli, verimli ve profesyonelce yapılıyor. Umarım otelin inşaatını birkaç yıl içinde tamamlarız. Rusya içerisinde turizm için yüksek bir talep var ve aynı zamanda konaklamada eksiklik var. Bu nedenle bu tür yatırımlara devam edilecek” dedi.

[old_news_related_template title="Rus muhalif Putin'in sarayının detaylarını paylaştı: Monako'nun 39 katı büyüklükte" desc="Rusya Devlet Başkanı Putin'in karşısına en sık ve güçlü çıkan isimlerden olan Alexei Navalny'nin önceki gün tutuklanmasının ardından bir skandal patladı... Navalny, internet üzerinden hazırladığı platformda Putin'in 1.3 milyar dolarlık (yaklaşık 9.68 milyar TL) sarayının detaylarını paylaştı. Gizli tüneli, yüzme havuzu, buz pisti, kilisesi ve tiyatro salonu olan sarayda Putin'in yatak odasının görüntüleri de paylaşıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/20/iecrop/palace45-1_16_9_1611135211.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/rus-muhalif-putinin-sarayinin-detaylarini-paylasti-monakonun-39-kati-buyuklukte-6219547/"]