Belarus tarafından Yunanistan'ın başkenti Atina'dan, Litvanya'nın başkenti Vilnius'a giden Ryanair'e ait yolcu uçağının Minsk'e indirilmesi üzerine özellikle batılı ülkeler olmak üzere birçok ülke Minsk'i suçlayan ifadeler kullandı.

Belarus'a yaptırım uygulanmasının da ele alındığı tartışmalara dahil olan Rusya ise bu konuda Minsk yönetimini destekliyor. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov uçağın Minsk'e indirilmesinin uluslararası kurallara uygun olarak gerçekleştiğini savunarak, "Doğru değerlendirmek gerekirse uçağın güvenliğine dair tehditler vardı ve uluslararası kurallara uygun olarak incelemeler yapıldı" dedi.

Yolcuların güvenliğinin daha önemli bir konu olduğunu savunan Peskov sözlerinin devamında, "Uçaktaki tüm yolcuların güvenliği önemli. Bu tehdidi en aza indirmek için görevliler tarafından önlemlerin alındığı söyleniyor" şeklinde konuştu.

[old_news_related_template title="Uçağı zorla indirilen Belaruslu gazeteci kamera karşısında: Protestoları organize ettim" desc="Sahte bomba ihbarıyla indirilen uçakta gözaltına alınan Belaruslu muhalif gazeteci Roman Protasevich'in yeni görüntüleri ortaya çıktı. Sorgusunun ardından kamera karşısına geçirilen Protasevich, sağlık durumunun iyi olduğunu söylerken hükümet karşıtı protesto organize ettiğini itiraf etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/25/iecrop/43388281-9614183-roman_protasevich-belarus-devlet-televizyonu_16_9_1621918325.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ucagi-zorla-indirilen-belaruslu-gazeteci-kamera-karsisinda-protestolari-organize-ettim-6449110/"]