Almanya'dan bir miktar parayla Türkiye’ye iş yapmaya giden Mehmet Divar’ı, 2013’te 38 yerinden bıçaklayarak öldürenler, kardeşi K. Divar ile oğlu T. Divar çıktı. Kırşehir Jandarma, 7 yıl önceki cinayeti çözdü ve baba- oğul tutuklandı ama cinayetteki şok ayrıntılar Almanya ve Türkiye'yi şok etti.

BU NASIL BİR SOĞUKKANLILIK?

Almanya'da yaşayan Sivaslı Mehmet Divar’ın çocukları, Sözcü'ye vahşeti anlattı. Güllü ve Baki kardeşler, babalarının yüklü miktarda parayla Türkiye’ye iş yapmaya gittiğini ama kaybolduğunu anlattılar. Paranın 1 milyona yakın olduğu belirtiliyor. 2013’te, Mehmet Divar’ı öldüren kardeşi ise, paraları bankaya yatırmış, borç senetlerini yırtmış ve cinayetten sonra Almanya’ya gelip öldürdükleri Mehmet’in çocuklarıyla aynı masaya oturmuş, çikolataları ve ikramları yemiş.

Hatta, "Babanız kötü adamdı. Sizi sevmezdi. Ne oldu bilmiyoruz. Burada da boşuna çalışmayın. Türkiye’de işler daha iyi. Ben çok kazanıyorum“ diyordu.

ADIM ADIM KORKUNÇ CİNAYET

İşte korkunç cinayetin şok eden ayrıntıları;
Mehmet Divar, Almanya’da yaşayan bir iş insanıydı. İthalat-ihracat mağazası vardı. Pazar yerleri ve sergi alanları kiralıyordu.

Türkiye’ye gidip iş yapma kararı verdi. Yanında 1 milyon Euro'ya yakın parayla Türkiye’ye gitti.

Ankara'dan katil zanlısı K. Divar tarafından alındı ve Sivas'a götürülürken yolda kayboldu. Gittiği yıl olan 2013’te kayboldu. Her yer arandı fakat bulunamadı. Çiçekdağı ilçesine bağlı İbikli Köyü’ndeki Çayırlı mevkiinde su kanalı içinde, 17 Haziran 2013 günü bir ceset bulundu. Kimliği tespit edilemedi ve kimsesizler mezarlığına gömüldü.

Babalarını arayan Güllü ile Baki, Türkiye’deki amcaları K. Divar ile defalarca görüştü. Her defasında, "Bilmiyoruz. Sizi hiç sevmezdi. Hep hakkınızda konuşurdu" cevabı aldı. Babalarının kendileriyle görüşmek istemediğine ikna edildiler.

Geçen yıl Kırşehir Jandarma "faili meçhuller" dosyasını yeniden açtı. Mehmet Divar’ın çocukları, yakınları dinlendi ve kırılan bir gözlük parçası ile ilaç kutusundan öldürülen kişinin "gurbetçi" olduğu belirlendi.

Çapraz sorgu başladı. Olay sonrası hesaplarında yüklü artışlar görülen K. Divar ile oğlu T. Divar’ın cinayeti işlediği tespit edildi. Öğrenci taşımacılığı yapan K. Divar’ın ayrıca, Mehmet Divar'a verdiği borç senetlerini imha ettiği belirlendi. K. Divar ve oğlu T. Divar tutuklandı.