Kraliyet görevlerinden ayrıldıktan sonra ABD'ye yerleşen Prens Harry ve eşi Meghan Markle, İngiliz medyasının ateş hattından bir türlü inmiyor.

ABD'ye yerleştikten sonra Spotify ve Netflix'le anlaşmalara imza atan çiftin, finansal olarak attıkları son adım eleştirilerin hedefi oldu. Daily Mail'in haberine göre çift, yatırım hizmetleri veren 'Ethic' adlı şirkete ortak oldu.

1.3 milyar dolarlık bir fonu yöneten şirket, iklim değişikliği, insan hakları gibi konulara duyarlılık göstererek müşterilerine özel sürdürülebilir yatırım olanakları sunmayı vadediyor. Ancak şirketin vaatleri ile sahip olduğu hisseler, Prens Harry ve Meghan'ın medya önünde savunduğu ilkelerle ters düşmesiyle dikkat çekti.

FACEBOOK'TA 7 MİLYON DOLAR

Harry ve Meghan'ın gençler üzerindeki etkisi ve yalan haberlerle ilgili vukuatları nedeniyle Facebook'a sık sık eleştiri yönelttiğine dikkat çeken Daily Mail, Ethic'in Facebook'a ait 7 milyon dolarlık hisseyi elinde bulundurduğunu yazdı.

Gazete, bununla da kalmayarak şirketin çocuk işçi çalıştırdığı iddialarının hedefindeki Nike'da 5.5 milyon dolar, petrol şirketi Hess'te 1.6 milyon dolar, cinsel taciz skandallarına karışan Uber'de 1.3 milyon dolar, lazer güdümlü silahlar üreten Raytheon'da 216 bin dolar ve sağ görüşlü Fox'ta 539 bin dolar yatırımının bulunduğunu vurguladı.

Prens Harry ve Meghan Markle'ın sık sık vurgu yaptığı değerlere ters düşen yatırımlara sahip şirketle ilgili yapacağı yorum İngiliz kamuoyunda merakla bekleniyor.

[old_news_related_template title="İngilizler yerden yere vurdu: Tuhaf, zorlama ve pazarlama kampanyası" desc="Prens Harry ve Meghan Markle'ın, Time dergisinin en etkili 100 kişi listesinde yer alması sonrası İngiliz basını fotoğrafları mercek altına aldı. Konuyu uzmanlara yorumlatan Daily Mail gazetesi, fotoğrafları tuhaf, zorlama ve pazarlama kampanyası olarak lanse etti. Gazete Markle'ın fotoğraflarda 3.2 milyon TL'lik takı kullandığını da yazdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/16/iecrop/meghan-harry-time-1_16_9_1631793085.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/time-harry-ve-meghani-en-etkili-insanlar-arasinda-gosterdi-ingilizler-yerden-yere-vurdu-tuhaf-zorlama-ve-pazarlama-kampanyasi-6652606/"]

[old_news_related_template title="Gizli plan ortaya çıktı... Şifre: Londra Köprüsü çöktü! İşte Kraliçe Elizabeth'in ölümünden sonra olacaklar" desc="İngiltere'de Kraliçe Elizabeth'in ölümünden sonra izlenecek 10 günlük protokolü içeren gizli plan ortaya çıktı. 'Londra Köprüsü çöktü' şifreli mesajıyla protokol başlayacak. Ülkede bayraklar yarıya indirilecek, Prens Charles bir gün sonra Kral olacak, Kraliçe'nin naaşı halk tarafından ziyaret edilecek. Kraliçe 10. günde eşi Prens Philip'in yanına gömülecek. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/03/iecrop/elizabeth-reuters_16_9_1630671435.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/gizli-plan-ortaya-cikti-sifre-londra-koprusu-coktu-iste-kralice-elizabethin-olumunden-sonra-olacaklar-6628808/"]