Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca usulsüzlük ve rüşvet iddiaları üzerine başlattığı soruşturma üzerine Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda aralarında Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç’in de bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı.

ENDER SEVİNÇ TUTUKLANDI

Jandarmada işlemleri tamamlanan ve aralarında Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç'inde bulunduğu 6 kişi adliyeye sevk edilirken, 7 kişi ise jandarmadaki sorgulamalarının ardından serbest kaldı. Adliyeye çıkarılan Ender Sevinç ile T.Ö.'nün tutuklanmasına, diğer sanıkların ise yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında “Rüşvet Almak” suçundan Kırklareli Sulh Ceza Hakimliği kararınca tutuklanan Kırklareli Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç, Anayasanın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunun 47’nci maddesi gereğince İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırıldı.

"ADALET BİR GÜN YERİNİ BULACAK"

Tutuklanan Belediye Başkanı Ender Sevinç ve T.Ö., sağlık kontrolü için güvenlik önlemleri altında Kırklareli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastane çıkışında bir gazetecinin Sevinçe, "Hakkınızdaki suçlamalarla ilgili ne diyorsunuz? sorusu üzerine, Sevinç, "Adalet yerini en kısa zamanda bulacak" karşılığını verdi. (DHA/İHA)

[old_news_related_template title="Kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunmuştu, cinayet zanlısı tutuklandı" desc="Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde “Arkadaşımın tarlasını sürmeye gidiyorum” diyerek evden çıktıktan sonra jandarma ekiplerince cansız bedeni bulunan Tekin Göl’ü öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan cinayet zanlısı Burak Y. tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/30/iecrop/savas-iha_16_9_1638297265.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/kaybolduktan-sonra-cansiz-bedeni-bulunmustu-cinayet-zanlisi-tutuklandi-6800272/"]