Denizli’de Merkezefendi ilçesindeki esnafa daha önceden 1200 lira hibe desteği, üreticiye fide desteği veren Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan bu kez kırsal bölgelerde yaşayan kadın üreticilere omuz verdi.

Altındere, Yeşilyayla, Kumkısık, Üzerlik, Çeltikci ve Salihağa köylerinde yaşayan kadın üreticilerle buluşan Doğan, küçükbaş hayvan desteğinde bulunacaklarını açıkladı.



5 KOYUN BİR KOÇ

Bu köylerdeki kadın üreticiler başvurmaları halinde Tarsim sigortalı merinos ve merinos melezi cinsi 5 adet koyun ile bir adet koçu ücretsiz alacak. Talep eden üreticiler belediyenin sosyal destek birimine başvuruda bulunacak. Üretimin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Doğan şöyle konuştu:

* Kadın üreticilerin ticari hayatta daha çok söz sahibi olmalarını istiyoruz. Salgın bize tarımın, doğanın, suyun ve üretimin ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Mega projelere gerek yok. İnsan odaklı çalışıyoruz. Fide desteği yapmıştık şimdi de küçükbaş desteği yapıyoruz.

* Ekonomik sıkıntılarınızın farkındayız ve bu katkı sağlamak istiyoruz. Başvurunun en önemli şartı kadın üretici olmak. Bu dönemde kadınlara biraz daha fazla yer vermek, ekonomik anlamda desteklemek istiyoruz. Kadınların biraz daha güncel hayatta, ticari hayatta yer bulmasını, söz sahibi olmasını istiyoruz.

[old_news_related_template title="Aile ekonomisine can oluyorlar" desc="Niğde’deki Bor Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile geleneksel ürünleri üreten kadınlar bunları satarak ailelerine ek gelir sağlıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/05/iecrop/hs-8-nigde_16_9_1622856470.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/aile-ekonomisine-can-oluyorlar-6469526/"]

[old_news_related_template title="AKP’li başkandan şok yorum: Ekonomiyle alakalı intihar olmaz, o zaman ülkenin yarısı intihar etsin" desc="Mersin’de AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, ekonomik nedenle bir inşaat işçisinin intiharını değerlendirirken şok bir çıkışı ile dikkat çekti. Gültak, intiharlara açıklama getirmek isterken, “Ekonomiyle alakalı intihar olmaz. En fakir, zavallı insan intihar eder mi? O zaman memleketin yarısının intihar etmesi gerekir' demesi ülkedeki yoksulluğu kabul ettiği yorumuna neden oldu. Gültak'ın açıklamalarına 'Vicdanı rafa mı kaldırdın' diye sert tepki gösterildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/02/iecrop/intihar-sozcu_16_9_1622651150.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpli-baskandan-sok-yorum-ekonomiyle-alakali-intihar-olmaz-o-zaman-ulkenin-yarisi-intihar-etsin-6465358/"]