İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bugün Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör atamasını protesto gösterileri sırasında gözaltı ve tutuklamalara tepki amaçlı eylem düzenlendi. Saat 17.00'de Kadıköy rıhtımı ve ilçenin çeşitli yerlerinde eylemciler toplandı.

Kadıköy'de birçok noktada çevik kuvvet ekipleri hazır bulundu. Eylemler sırasında polis müdahalesiyle çok sayıda kişi gözaltına alındı. Olay yerinden aktarılan görüntülerde polisin sert müdahalede bulunduğu ve ters kelepçe uygulaması yaptığı görüldü.

[old_news_related_template title="Boğaziçi protestolarında gözaltına alınan öğrencilerin hepsi serbest" desc="Boğaziçi protestolarında gözaltına alınan arkadaşlarına destek olmak için İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak isterken gözaltına alınan öğrencilerin hepsi serbest bırakıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/27/iecrop/corona-sozcu-66_16_9_1616868248.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bogazici-protestolarinda-gozaltina-alinan-ogrencilerinden-4u-hakkinda-tutuklama-talebi-6338900/"]