Düzce’de Cumartesi günü kısıtlama nedeniyle denetim yapan polis ekiplerinin durdurduğu ehliyetsiz motosiklet sürücüsü, ceza yememek için dakikalarca gözyaşı döktü. Kağıt toplayıcısı olduğu öğrenilen motosiklet sürücüsüne sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmek ve ehliyetsiz araç kullanmaktan toplamda 5 bin 850 TL para cezası kesildi. Kağıt toplayıcısının ceza yememek için gözyaşı döktüğü anlarda çekilen görüntü sosyal medyada gündem oldu.

“CEZA KESMEMELERİ İÇİN YALVARDI”

Ceza yememek için dakikalarca polis ekiplerine yalvaran vatandaş, kağıt toplayıcısı olduğunu ve 6 aylık bir bebeğinin olduğunu söyledi. Vatandaş gözyaşları içinde polis ekiplerine, “Evim kira, 6 aylık oğlum var, yapmayın! Yok ağabey yok! Ne yapalım? Ne olur Allah aşkına, Peygamber aşkına, elinizi ayağınızı öpeyim yapmayın kurban olduğum. Mübarek gün neden böyle yapıyorsunuz?” diye seslendi, ceza kesmemeleri için yalvardı.

“BİZ YAPMIYORUZ KANUN YAPIYOR”

Polis memuru ise kanunları uyguladığını belirterek, “Şehir merkezine gelme hemşehrim. Ara sokaklara gitsene, şehir merkezinde ne geziyorsun, burada şimdi? Elimizi ayağımızı öpme, niye elimizi ayağımızı öpüyorsun? Biz yapmıyoruz kanun yapıyor. Kanunları uyguluyoruz hemşehrim biz. Kafamıza göre bir şey yapmıyoruz. Biz kanunları uyguluyoruz. Gelme sen de. Gelmişsin Valilik Kavşağı’nda şeye takılıyorsun” diye konuştu.

SOSYAL MEDYADA CEZAYA SERT TEPKİ

Yerel Öncü TV ekranlarından kamuoyuna yansıyan görüntülere ve ceza uygulamasına sosyal medya kullanıcıları şu sözlerle tepki gösterdiler:

* Labelab salonları doldur, kongreye giden otobüslerde hiç bir önlem almayanlara ses çıkarma, 6 aylık bebeği için dışarı çıkan kağıt toplayıcısı garibana 5600 TL ceza kestir.

* Süt için değil de ekmek parası için çıkmış, o da istemez miydi zenginler gibi evde partiler yapıp eğlenmeye

* İşte buna tutuluyorum ağabey! Lebaleb olunca ceza, sorgu yok ama ihtiyaca, mecburiyete ceza var, hayret!

"EHLİYETSİZ VE RUHSATSIZ MOTOSİKLET KULLANMA CEZASI KESİLMİŞTİR"

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran olayla ilgili Düzce Emniyet Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* İlimiz trafik denetim ekiplerimizce Valilik kavşağında tespit edilen ve basında 'karton toplayan motosikletli' şeklinde yer alan olayda, motosikleti kullanan kişinin sürücü belgesinin olmadığı, taşıtın sigortasının bulunmadığı tespit edilmiş ve görevlilerce bu ihlallere ilişkin olarak Karayolları Trafik Kanunu'nda öngörülen idari müeyyideler uygulanmıştır.

* Karton toplayan vatandaşa sokağa çıkma değil, ehliyetsiz ve ruhsatsız motosiklet kullanma cezası kesilmiştir.

* Aksi durumda trafik güvenliği açısından risk teşkil eden bu ihlallerin tespit edilmemiş ve gerekli tedbirlerin uygulanmamış olması halinde telafisi mümkün olmayacak çok daha ağır maliyetlere neden olacağı muhakkaktır.

* Trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik gerekli tedbirlerin kararlılıkla uygulanması bizlerin üstlenmiş olduğu sorumluluğun bir gereğidir.