Olay, saat 17.30 sıralarında Kocaeli’nin İzmit ilçesi Bayraktar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, E.B. (33) isimli şahıs, babası Ali B.’yi silahla vurarak öldürdü.



AİLESİNİ REHİN ALDI

Yaşanan olayın ardından E.B. isimli şahıs ailesini evde rehin aldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

JANDARMAYA ATEŞ AÇTI

Olay yerine gelen jandarma ekiplerini gören şahıs ateş açmaya başladı. Kurşunların isabet ettiği 3 jandarma personeli yaralandı. Şahsın annesinin de arasında olduğu 6 vatandaş da vurularak yaralandı.



GİRİŞ-ÇIKIŞLAR KAPATILDI

9 kişinin yaralayan şahıs, yaralı annesini de rehin aldı. Mahallede geniş güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, olay yerine giriş ve çıkışları kapattı.



OPERASYON DÜZENLENDİ

Olay yerine gelen polis özel harekat ekipleri, olayın yaşandığı evi kuşatarak içeri girdi. Özel harekatçılara ateş açan E. B., bacağından vurularak etkisiz hale getirildi.

Yakalanan saldırgan, zırhlı araç içerisinde çatışma bölgesinden çıkarıldıktan sonra ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı. Eve giren polis özel harekat ekipleri, rehin alınan anne S. B. ve ağabey E. B.'ye ulaştı. Yaralı olarak bulunan anne ve oğul ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Bacağından vurularak etkisiz hale getirilen saldırgan, hastaneye kaldırıldı. Şahsın 2006 yılında ise amcasını silahla vurarak öldürdüğü, yaşının küçük olması nedeniyle bir yıl cezaevinde kaldığı öğrenildi. Edip Bayram tedavisinin ardından jandarma tarafından gözaltına alınacak. İHA

[old_news_related_template title="Samsun'da silahlı çatışma: 1 ölü, 2 yaralı" desc="Samsun’da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı silahlı çatışmanın ardından iki ayrı hastanenin önünde çıkan olaylarda 1’i polis 3’i bekçi 4 kişi yaralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/15/iecrop/detay-kopya_16_9_1621052358.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/samsunda-silahli-catisma-1-olu-2-yarali-6431984/"]

[old_news_related_template title="Tekirdağ'da pompalı tüfekli çatışma" desc="Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde, husumetli 2 grubun arasında çıkan pompalı tüfeklerin kullanıldığı kavgada 2 kişi yaralandı, 7 kişi gözaltına alındı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/13/iecrop/detay-kopya-11_16_9_1620908819.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/tekirdagda-pompali-tufekli-catisma-6429251/"]