Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından FETÖ içi izdivaç yapılanmasında yer alan şüphelilere operasyon düzenlendi.

İzdivaç sorumlularının yapmış olduğu Bylock yazışmalarında, evlendirilecek kişilerin boy-kilo gibi fiziksel özelliklerinin yanı sıra kişilikleriyle ilgili ayrıntılı bilgiler de yer alıyor.

"HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPABİLİR"

Evlendirilecek kişilerin gönüllü bir şekilde bu evlilikleri kabul ettikleri ve örgüte bağlılıkları, "Başı kapalı olanlar başını açabilir, her türlü fedakarlığı yapabilir" notuyla yer alıyor.

Diyarbakır merkezli 6 ilde yapılan operasyonda 8 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Aralarında Boğaziçi ve Dicle Üniversitesi mezunlarının da bulunduğu şüphelilerden 3'ünün 15 Temmuz 2016 hain kalkışması sonrası yurt dışına kaçtığı tespit edildi.

[old_news_related_template title="Ankara merkezli 40 ilde operasyon" desc="Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Jandarma Genel Komutanlığı mahrem imam yapılanması soruşturmasında 100 şüpheli hakkında Ankara merkezli 40 ilde gözaltı kararı verdi. Şüphelilerin yakalanması için operasyon başlatıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/02/iecrop/feto_16_9_1635833610.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ankara-merkezli-40-ilde-operasyon-6743332/"]