İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliği ekipleri taksileri denetledi. Aksaray metro istasyonu önündeki denetimde ekipler, kurallara uymayan taksi sürücülere ceza yazdı. Denetimde emniyet kemeri takmayan bir sürücüye 144 lira, taksimetre açmayan sürücüye ise 652 lira yolcu seçen sürücüye ise bin 339 lira cezai işlem uygulanırken 10 gün de aracını bağlandı.

"FİKRİM YOKTU"

Taksimetre açmayan taksici Burak Başel, "Kendisi sürekli müşterim. Taksimetre açmamı istemiyor. Açmak zorunda olduğumla ilgili fikrim yoktu" dedi.

Denetimde bir kusuru bulunmayan taksi sürücüsü Remzi Tecit, "Denetimleri çok iyi buluyorum. Taksimetre açmaları lazım. Yolcu seçmemeleri lazım. Biz düzgün bir vaziyette çalışıyoruz. Trafikte onları yakalamamız lazım" ifadelerini kullandı. (DHA)

[old_news_related_template title="'Muayenem var götüremem' diyen taksicinin yalanı ortaya çıktı" desc="İstanbul Esenyurt'ta aracının muayeneye gideceğini söyleyerek yolcuyu araçtan indirmeye çalışan taksiciye bin 339 lira cezai işlem uygulanırken, ticari taksi de 3 gün süre ile trafikten men edildi. Ayrıca yapılan incelemede aracın 04 Haziran 2022 tarihine kadar geçerli muayenesinin olduğu ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/16/iecrop/taksi-taksici-musteri-kavga_16_9_1639638298.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/muayenem-var-goturemem-diyen-taksicinin-yalani-ortaya-cikti-6830364/"]