İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY terör örgütünün örgütsel iletişim modeli olan ankesör-büfe gibi sabit hatlardan ardışık olarak arandığı tespit edilen ve örgüt üyesi olduklarına dair itirafçı beyanları ve haklarında başka deliller de bulunan 47 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

26'SI GÖREVDE

Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 26'sının polis ve asker olarak halen görevde oldukları öğrenildi. İstanbul merkezli 24 farklı ilde düzenlenen operasyonlarda 22 şüpheli yakalanırken 23 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Yurt dışında olduğu belirlenen 2 şüpheli hakkında ise yakalama emri talep edildi.

Şüpheliler arasında Kara-Hava-Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne mensup görevde bulunan 1 yarbay, 1 binbaşı, 4 yüzbaşı, 2 üsteğmen, 16 astsubay ve 2 polis memuru ile Kara-Hava-Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan emekli 2 albay ile 2 astsubay, ihraç edilen 2 binbaşı ile 2 astsubay, açıkta olan 1 astsubay, firari 1 üsteğmen, istifa eden 4 uzman çavuş ve 4 kapatılan askeri okul öğrencisi ile 3 sivil mahrem imamın bulunduğu toplam 47 şüpheliye gözaltı kararı verildi. İstanbul merkezli 24 farklı ilde 47 şüphelinin yakalanmaları için operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 22 şüpheli yakalanırken, diğer şüphelileri yakalamak için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.