Türkiye’nin, resmi adı 'Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi' olan İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılmasına yönelik tepkiler devam ediyor.

KADINLARDAN TAKSİM’DE OTURMA EYLEMİ

Cumartesi günü tüm Türkiye’de çok sayıda kentte sokağa çıkan kadınlar, bugün de Taksim Meydanı’nda bir araya geldi. İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasını isteyen kadınlar daha sonra oturma eylemine geçti. Polisin ise eylem yapan kadınların dağılmaları yönünde anons yaptı.



“FESHEDİLME KARARI BİZİM AÇIMIZDAN HÜKÜMSÜZDÜR”

O anların görüntülerini sosyal medyadan paylaşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, “İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilme kararı bizim açımızdan hükümsüzdür. Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDAYA #KARARIGERİÇEK ETİKETİ AÇILDI

Sosyal medyada da #KararıGeriÇek etiketi açıldı, İstanbul Sözleşmesi savunularak, kararın geri çekilmesi istendi.

[old_news_related_template title="İstanbul Sözleşmesi'nin feshi Avrupa'da büyük yankı buldu" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 'İstanbul Sözleşmesi'ni fesheden kararnameyi imzalaması Avrupa’da büyük yankı buldu. Bazı gazeteler, 'Milyonlarca kadın tehlikede' manşetleri attı. Almanya ve Avrupa Konseyi, kararı sert şekilde kınadı. Sözleşmeden ayrılma kararı, bütün gün ana haberlerin konusu oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/20/iecrop/880_16_9_1616278627.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/istanbul-sozlesmesinin-feshi-avrupada-buyuk-yanki-buldu-6326192/"]

[old_news_related_template title="İletişim Başkanlığı Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden neden çekildiğini açıkladı" desc="İstanbul Sözleşmesi fesih kararına ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Başlangıçta kadın haklarının güçlendirilmesini teşvik etmeyi amaçlayan İstanbul Sözleşmesi, Türkiye’nin toplumsal ve ailevi değerleriyle bağdaşmayan eşcinselliği normalleştirmeye çalışan bir kesim tarafından manipüle edilmiştir. Türkiye’nin sözleşmeden çekilme kararı alması da bu nedene dayanmaktadır' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/21/iecrop/iletisim_16_9_1616358369.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/iletisim-baskanligi-turkiyenin-istanbul-sozlesmesinden-neden-cekildigini-acikladi-6327565/"]