Kemalpaşa'da düzenlenen operasyonda 6'sı belediye çalışanı 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin rüşvet vermek, almak ve aracılık etmek suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

RÜŞVET ALMAK VE VERMEKLE SUÇLANIYORLAR

Şüphelilerin, izinsiz yapı ve bina inşa eden firma ve vatandaşlara cezai işlem yapılmaması, yasal mevzuata uygun olmayan binalara ruhsat ve yapı kullanma belgesi verilmesi karşılığında rüşvet alıp, verdikleri ileri sürüldü.

Çok sayıda ekibin katıldığı operasyonda, gözaltına alınan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yapıldığı, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

Şüpheliler sorgulanmak üzere  İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'nın yaptığı açıklama şu şekilde:

* Sabah saatlerinde ilçemizde gerçekleştirilen ve içerisinde belediye personellerimizin de bulunduğu gözaltı işlemini başkan yardımcılarımdan öğrendim.

* Konu ile ilgili henüz detaylı bir bilgiye sahip olmamakla birlikte süreci yakından takip ediyoruz.

* Ancak belediyemize doğrudan yapılan bir operasyon söz konusu değildir. Soruşturmanın selameti ile ilgili daha fazla yorum yapmam doğru olmaz.

* Gelişme olması halinde kamuoyunu doğrudan bilgilendireceğiz.

[old_news_related_template title="Gümrükte rüşvet operasyonu: 9 gözaltı" desc="Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Şube ekiplerince Orta Akdeniz Gümrük Müdürlüğü’ne yönelik rüşvet operasyonu düzenlendi. Düzenlenen operasyonda aralarında 5’i gümrük çalışanı olmak üzere 9 kişi gözaltına alındı, 2 kişi aranıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/19/iecrop/mersin-liman-gumruk_16_9_1634632717.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/gumrukte-rusvet-operasyonu-9-gozalti-6715694/"]