İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karum Taksi Durağı'nı ziyaretinde Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olaylara da değindi.

"MİLLETVEKİLİ SEÇSEYDİNİZ, BAKAN YAPSAYDINIZ"

"Bir haftadır ağır bir biçimde Boğaziçi Üniversitesi'ni konuştuk. Konuşmakta haklıyız, orada bir sorunumuz yok. O çocuklar da haklılar" diyen Akşener, "Ama öyle bir hale dönüştürüldü ki dün bu ülkenin Cumhurbaşkanı, torunu yaşındaki çocuklara döndü dedi ki 'terörist'tir. Şimdi ne istiyor bu çocuklar? Aday adayı olmuş bu kişi (Melih Bulu) madem değerli bir arkadaştı milletvekili seçseydiniz, bakan yapsaydınız. Niye Boğaziçi Üniversitesi'nin başına bela ettin kardeşim?" ifadelerini kullandı.

"SEN KİMSİN?"

Melih Bulu'nun açıklamalarına dikkat çeken Akşener, "Daha vahim bir şey var. Adam diyor ki, 'Bana dokunan devlete dokunmuş olur'. Sen kimsin?" diye çıkıştı.

Akşener, "Şimdi bunun çözümü yerine torunu yaşındaki çocuklara 'Kardeşim sen ne söylemek istiyorsun' diye dinlense, bir haftada biterdi. O rektörün atanması bizatihi bu kavga çıksın diye. Sizi duymasınlar diye" ifadelerini kullanarak bu konunun gündem değiştirme için ortaya çıkarıldığını savundu. Akşener, "Bu çocuklar elbette hakkını arayacak" diyerek sözlerini tamamladı.

[old_news_related_template title="Akşener'den Boğaziçi öğrencilerine: Terörist kulübe hoş geldiniz" desc="DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile görüşen İYİ Parti lideri Meral Akşener, Boğaziçi gündemiyle ilgili olarak 'Dün itibarıyla gencecik, Türkiye’nin en iyi okullarından birini kazanmış o gençleri dinlemek yerine, ne söylemek istediklerini anlamak yerine onlara terörist dedi. Ben bu genç arkadaşlara bu 'terörist kulübe hoş geldiniz' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/04/iecrop/detay-kopya-10_16_9_1612433589.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/aksener-ve-babacandan-anayasa-cikisi-6243210/"]

[old_news_related_template title="İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan 'Boğaziçi' açıklaması" desc="İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, 'Boğaziçi' gösterileriyle ilgili, 'Hiç kimseye devletimizin gücünü sınamayı tavsiye etmiyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/04/iecrop/bogazici-reuters1_16_9_1612384141_16_9_1612425838.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/icisleri-bakan-yardimcisi-cataklidan-bogazici-aciklamasi-6242924/"]